ODONTOLOGŲ RŪMŲ KREIPIMASIS DĖL DARBO ORGANIZAVIMO IR DARBO UŽMOKESČIO KARANTINO METU

Lietuvos Respublikos odontologų rūmai kreipėsi į Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministeriją, dėl Rūmų narių, odontologinės priežiūros (pagalbos) įstaigų 2020 m. balandžio 1 d. gauto rašto Nr. (1.1.39-142)10-2231 „Dėl darbo organizavimo ir darbo užmokesčio karantino metu“, kuriame nurodoma, kad prastovos forminimas ar kitos panašios darbo organizavimo formos, mažinančios sveikatos priežiūros specialistų darbo užmokestį, yra negalimos, netinkamos ir nepagrįstos bei pažymima, kad vadovaujantis Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodeksu bei Lietuvos Respublikos civilinės saugos įstatymu už valstybės ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo sprendimų nevykdymą gali būti taikoma administracinė atsakomybė.
 
    Odontologų rūmai Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos prašo paaiškinti, pateikti rekomendacijas, kaip odontologinės priežiūros (pagalbos) įstaigos (tame tarpe dantų technikų laboratorijos), sudariusios/nesudariusios sutarčių su teritorinėmis ligonių kasomis, gaunančios nedidelius mokėjimus, arba negaunančios jokių mokėjimų, kurių darbuotojai nesutinka dirbti pakeistomis sąlygomis, bet siekiančioms išsaugoti darbo vietas, išvengiant darbuotojų atleidimo ir negalinčioms suteikti darbuotojams darbo sutartyje sulygto darbo, organizuoti veiklą, užtikrinant darbuotojų darbo funkcijų vykdymą, nemažinant jiems darbo užmokesčio. 
       Rūmai, siekdami, kad odontologinės priežiūros (pagalbos) įstaigos organizuotų veiklą, atitinkančią teisės aktų reikalavimus, nedelsiant supažindins Rūmų narius su SAM pateiktomis   rekomendacijomis.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.