DĖL ĮMOKŲ PACIENTAMS PADARYTAI ŽALAI ATLYGINTI MOKĖJIMO ATIDĖJIMO

Informuojame, kad Lietuvos Respublikos odontologų rūmai gavo raštą iš Valstybinės ligonių kasos prie Sveikatos apsaugos ministerijos dėl įmokų pacientams padarytai žalai atlyginti mokėjimo.
 
Atkreipiame Jūsų dėmesį, jog asmens sveikatos priežiūros įstaigoms, 2020 m. iki Lietuvos Respublikos pacientų teisių ir žalos sveikatai atlyginimo įstatymo 27 straipsnio 3 dalyje nustatyto termino nesumokėjusioms pirmosios ir (ar) antrosios įmokos į Vyriausybės įgaliotos institucijos (VLK) administruojamą sąskaitą, kurioje kaupiamos asmens sveikatos priežiūros įstaigų įmokos turtinei ir neturtinei žalai, atsiradusiai dėl paciento sveikatai padarytos žalos, atlyginti, dalies, išskyrus šeimos medicinos paslaugas teikiančias asmens sveikatos priežiūros įstaigas bei asmens sveikatos priežiūros įstaigas, kurioms už asmens sveikatos priežiūros paslaugas karantino metu apmokama vadovaujantis Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2006 m. gruodžio 22 d. įsakymo Nr. V-1113 „Dėl Asmens sveikatos priežiūros paslaugų išlaidų apmokėjimo tvarkos aprašo patvirtinimo“ 3.1 papunkčiu (toliau – apmokėjimą karantino metu gaunančios įstaigos), delspinigiai Aprašo nustatyta tvarka bus skaičiuojami nuo kitos dienos, kai praeis 1 mėnuo nuo Lietuvos Respublikos teritorijoje paskelbto karantino pabaigos. Apie asmens sveikatos priežiūros įstaigas, 2020 m. iki Lietuvos Respublikos pacientų teisių ir žalos sveikatai atlyginimo įstatymo 27 straipsnio 3 dalyje nustatyto termino nesumokėjusias pirmosios ir (ar) antrosios įmokos dalies, išskyrus apmokėjimą karantino metu gaunančias įstaigas, Vyriausybės įgaliota institucija (VLK) Aprašo nustatyta tvarka informuos Valstybinę akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybą prie Sveikatos apsaugos ministerijos ne vėliau kaip per 5 darbo dienas nuo dienos, kai praeis 1 mėnuo nuo Lietuvos Respublikos teritorijoje paskelbto karantino pabaigos.
 
Šiuo pakeitimu asmens sveikatos priežiūros įstaigoms (išskyrus nurodytas) bus sudaryta galimybė pačioms atsižvelgiant į savo finansinę situaciją nuspręsti dėl įmokos sumokėjimo datos, dėl  to karantino metu ir mėnesį po jo pabaigos nepatiriant neigiamų finansinių pasekmių. Taip pat, atsižvelgdami į tai, kad nemaža dalis asmens sveikatos priežiūros įstaigų jau yra sumokėjusios įmokas, raginame ir odontologinės priežiūros (pagalbos) įstaigas surasti galimybę įmokas į sąskaitą sumokėti laiku, siekiant užtikrinti visų bendrą interesą, kad sąskaitoje būtų sukaupta pakankamai lėšų pacientų sveikatai padarytai žalai atlyginti.
 
 

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.