Dėmesio! Svarbu

Lietuvos Respublikos vyriausiasis valstybinis darbo inspektorius 2020 m. balandžio 6 d. įsakymu Nr. EV-92 patvirtino Pranešimų apie paskelbtas prastovas teikimo Valstybinei darbo inspekcijai tvarkos aprašą, nustatant, kad  darbdaviai turi pranešti Lietuvos Respublikos valstybinei darbo inspekcijai prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (toliau - VDI) informaciją dėl darbuotojui ar darbuotojų grupei paskelbtos prastovos, kai Lietuvos Respublikos Vyriausybė paskelbia ekstremaliąją situaciją ir karantiną, ir darbdavys dėl to negali suteikti darbuotojui darbo sutartyje sulygto darbo, nes dėl darbo organizavimo ypatumų nėra galimybės sulygto darbo dirbti nuotoliniu būdu, arba darbuotojas nesutinka dirbti kito jam pasiūlyto darbo.
 
Tokiu atveju, darbdaviai, skelbiantys darbuotojui ar jų grupei prastovą, ne vėliau kaip per vieną darbo dieną nuo paskelbimo turi pranešti VDI apie šios prastovos paskelbimą, užpildant VDI interneto svetainėje patalpintą formą, kuri skelbiama skiltyje „Formos“.
 
Įmonių, kuriose darbuotojui ar jų grupei paskelbta prastova, sąrašas viešai skelbiamas VDI interneto svetainėje.
 
 
 
 

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.