Dėmesio! Pakeitimas

Lietuvos Respublikos Seimas 2020 m. kovo 31 d. priėmė Lietuvos Respublikos darbo kodekso 47 straipsnio pakeitimo įstatymą, nustatant, kad ne vėliau kaip per 1 darbo dieną nuo prastovos paskelbimo darbdavys turi informuoti Valstybinę darbo inspekciją prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (toliau – VDI) apie prastovos paskelbimą darbuotojui. Prastovos laikotarpiu darbdavys darbuotojui moka darbo užmokestį, ne mažesnį kaip minimalioji mėnesinė alga, kai jo darbo sutartyje sulygta visa darbo laiko norma. Darbdaviui, išskyrus darbdavį, kurio teisinė forma yra biudžetinė įstaiga, patirtų darbo užmokesčio už prastovą išlaidų dalis kompensuojama Lietuvos Respublikos užimtumo įstatyme nustatytu dydžiu ir tvarka.
 
Darbdaviai, iki šio įstatymo įsigaliojimo paskelbę darbuotojams prastovą dėl karantino, ne vėliau kaip per 3 darbo dienas nuo šio įstatymo įsigaliojimo turi pranešti VDI apie prastovos paskelbimą darbuotojams.
 
Šis įstatymas įsigalioja 2020-04-08.  

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.