Svarbu. Dėl profesinio tobulinimosi valandų

Lietuvos Respublikos odontologų rūmai, vienydami gydytojus odontologus ir burnos priežiūros specialistus bei odontologinės priežiūros (pagalbos) įstaigas ir reaguodami į viešoje erdvėje pasirodžiusią Valstybinės akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybos prie SAM informaciją apie profesinės kvalifikacijos tobulinimui būtinas rinkti akademines valandas  LR Sveikatos apsaugos ministerijos patvirtinta tvarka
(https://www.vaspvt.gov.lt/node/1412?fbclid=IwAR1766tvYahGnuxO73o31japtMAz7GTV80-Skn-uDC-1Q84F-7wXqKfaXUw) bei sulaukę daug Rūmų narių klausimų, pabrėžia, kad visos Rūmų narių surinktos profesinio tobulinimo valandos privalo būti užskaitytos. Siekiant nuraminti odontologų bendruomenę, atsakome į svarbiausius klausimus.
 
1. Ar keisis reikalingų valandų kiekis, gal bus kažkokių papildomų valandų būtinybė.
Ne. Kaip ir dabar, taip ir teisės akte, kuris įsigalios 2020-05-01 gydytojai odontologai turės surinkti ne mažiau kaip po 120 val. kas 5 metai, burnos higienistai ne mažiau kaip po 60 val. kas 5 metai, dantų technikai ne mažiau kaip po 60 val. kas 5 metai, odontologo padėjėjai ne mažiau kaip po 50 val. kas 5 metai.
 
2. Jei visos būtinos valandos surinktos jau dabar, iki 2020 05 01, o licenciją pratęsti reikia tik pvz. kitais metais, ar jos bus užskaitytos?
Valandos privalo būti užskaitytos. Kaip privalomas odontologų ir burnos priežiūros specialistų profesinės kvalifikacijos tobulinimas pripažįstamas ir toks odontologų ir burnos priežiūros specialistų profesinės kvalifikacijos tobulinimas, kuris iki 2020 m. gegužės 1 d. buvo vykdytas pagal programas, suderintas tik su Lietuvos Respublikos odontologų rūmais, bet nesuderintas Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2011 m. birželio 28 d. įsakymo Nr. V-645 „Dėl Sveikatos specialistų tobulinimo programų derinimo taisyklių ir Tobulinimo programų vertinimo komisijos nuostatų patvirtinimo“ nustatyta tvarka.

3. Ar "nedings" ta dalis jau surinktų valandų?
Ne.

4. Kadangi Tarnybos nurodyta nuoroda kažkaip netikėtai "neprieinama", gal galima pasidalinti žinoma informacija apie licencijavimo ypatybes šioj tarnyboj, valandų proporcingumus, ar reikalingos valandos stacionaruose ir pan.
Jei nuoroda neprieinama, bandykit šitą. Ją atsidarius rasite tą patį teisės aktą.
 
 
 

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.