Aktuali informacija

Lietuvos Respublikos odontologų rūmų (toliau – Rūmai) taryba nesprendžia jokių kainų reguliavimo klausimų. Atkreipiame dėmesį, kad Rūmuose nėra sudarytų jokių darbo grupių, inicijuojančių ar sprendžiančių kainodaros klausimus. Kiekviena odontologinės priežiūros (pagalbos) įstaiga savo kainodaros klausimus sprendžia savarankiškai, atsižvelgdama į asmens apsaugos priemonių įsigijimo kaštus bei kitas išlaidas. Pažymime, kad asmens apsaugos priemonės yra tik sudedamoji odontologinių paslaugų kainos dalis. Atkreipiame dėmesį, kad Rūmai du kartus kreipėsi į Lietuvos Respublikos Vyriausybę dėl pridėtinės vertės mokesčio mažinimo asmens apsaugos priemonėms, medžiagoms bei medikamentams.
 
2020 balandžio 24 d. iš LR Konkurencijos tarybos gautas raštas dėl galimo konkurencijos ribojimo. Šiuo raštu Konkurencijos taryba atkreipia dėmesį, kad kainų konkurenciją ribojančios veiklos praktikos, įskaitant paslaugų kainų ar jų komponentų derinimą ir/ar komerciškai jautrios informacijos mainus tarp konkurentų, galėtų būti vertinamos kaip konkurenciją ribojantis susitarimas, kuris pažeidžia Konkurencijos įstatymo 5 straipsnio reikalavimus bei Sutarties dėl Europos Sąjungos veikimo (toliau – SESV) 101 straipsnio reikalavimus. Su oficialiu raštu galite susipažinti čia. 

 

Jūsų žiniai teikiame Valstybinės ligonių kasos prie SAM atsakymą į Rūmų paklausimą dėl  įmokos dydžio:

- kai įstaiga teikia tik odontologijos paslaugą ir nėra sudariusi sutarties su teritorine ligonių kasa;
- kai įstaiga teikia tik odontologijos paslaugą ir yra sudariusi sutartį su teritorine ligonių kasa vienai ar kelioms paslaugoms, pvz. dantų protezavimui, dantų silantavimui.
 

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.