DĖL ODONTOLOGIJOS SRITIES PROBLEMATIKOS

Lietuvos Respublikos odontologų rūmai kreipėsi į Lietuvos Respublikos Vyriausybę dėl planinių odontologinių paslaugų atnaujinimo. Oficialiame rašte teigiama, kad:
  1. Ilgalaikis planinių ambulatorinių paslaugų neteikimas tikėtina gali ženkliai prisidėti prie stipriai blogėjančios žmonių burnos sveikatos, ženkliai padidins finansinę naštą artimiausiu metu asmeniui ir valstybei. Kyla didžiulė rizika pažeisti visuomenės interesą ir asmenų teisę į kokybišką sveikatos priežiūrą.
  2. Savalaikio ir konstruktyvaus dialogo nebuvimas gali sukurti pamatus viso sektoriaus griūčiai, odontologinių paslaugų prieinamumui ir kokybei, “protų nutekėjimui” po karantino, socialinių ir ekonominių problemų bei kitų grėsmių atsiradimui.
  3. Esami odontologijos sektoriaus veiklos apribojimai ir tikslinė parama turi būti analizuojami atskirai nuo kitų veiklos sektorių, nes esamos priemonės yra nepakankamos arba dažniausiai neprieinamos, bendros "pagerintos" verslo paramos formos tik dar labiau atitolina galimybes jomis pasinaudoti.
 Rūmai rekomenduoja atnaujinti saugų odontologijos paslaugų teikimą, yra pasiruošę aptarti šį ir kitus rašte įvardintus klausimus su Ministro Pirmininku ar jo atstovais. Taip pat siekia konstruktyvaus dialogo ir pagalbos odontologijos srities problemų sprendimui. Rūmai kartu su Vilniaus universiteto, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto bei specialybinių odontologijos srities draugijų atstovais yra pasirengę pateikti siūlymus ir galimus sprendimo būdus pagal konkrečias odontologijos sritis ir jų ypatumus.
 

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.