Valstybės finansinės pagalbos priemonės COVID-19 akivaizdoje

Įmonės, kurios nėra įtrauktos į sąrašą tarp paskelbtų mokesčių mokėtojų, tačiau taip pat patyrusios neigiamas pasekmes dėl COVID-19, dėl pagalbos priemonių jų verslui taikymo gali kreiptis į mokesčių administratorių, pateikdami supaprastintos formos prašymą, kuriame turite pagrįsti, kad patyrėte neigiamas pasekmes. Minėtą formą galima pateikti:
 
1.  Per Mano VMI (skiltyje Paslaugos > Užsakyti Paslaugą > Paklausimai);
2. Išsiųsti el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.;
3.  Išsiųsti klasikiniu paštu. 
Paraiškas teikti įmonės galės bet kada iki tol, kol bus paskirstyta visa 100 mln. eurų subsidijoms skirta suma, bet ne ilgiau kaip iki 2020 m. gruodžio 1 dienos.
Pasitikrinti ar įtraukta Jūsų įmonė į sąrašą:
VMI, atsižvelgdama į nustatytus ribojimus ir draudimus veiklos vykdymui dėl COVID-19, paskelbė mokesčių mokėtojų, nukentėjusių nuo COVID-19, sąrašą. Mokesčių mokėtojai, kurie yra įtraukti į šį sąrašą, ir kuriems nuo kovo 16 d. iki ekstremaliosios situacijos pabaigos ir du mėnesius po jos, atsiras mokėtinų mokesčių, bus  automatiškai,  be prašymo:
  • atleidžiami nuo delspinigių,
  • nevykdomas jų mokesčių išieškojimas,
  • mikroįmonėms skiriamos subsidijos.

 

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.