Tarpukarinio laikotarpio odontologo kabineto ekspozicijos atidarymas

Maloniai kviečiame į tarpukarinio laikotarpio odontologo kabineto ekspozicijos atidarymą, kuris vyks 2020 m. liepos 9 d. (ketvirtadienį), 15 val. Kėdainiuose, Radvilų g. 41.
Ekspozicija susijusi su keturių, vienos šeimos, odontologų veikla. Gydytojai odontologei Vincentai Petrauskaitei – Morkūnienei 1936 m., buvo suteiktas sertifikatas, leidžiantis užsiimti odontologijos praktika, ir savo darbą ji pradėjo Kėdainiuose. Tais pačiais metais buvo įsigyta ir kabineto įranga, kuri, su nedideliais pokyčiais, išsaugota iki šių dienų. Vincenta 44 metus atidavė darbui Kėdainių ligoninėje, vėliau dar dirbo privačiai.
50 metų šiai profesijai atidavė Marijonas Morkūnas, jis dirbo dantų techniku. Odontologų kelią pasirinko ir du jų vaikai. Vida Aurelija Morkūnaitė – gerai žinoma kėdainiečiams, šį darbą ligoninėje ir privačiai dirbo nuo 1967 m. iki mirties. Sūnus Remigijus Orūnas Morkūnas – taip pat odontologas, pasirinkęs ir burnos chirurgo specializaciją, ilgus metus dirbo Vilniuje.
 
Šios ekspozicijos idėjos autorius – Eligijus Juvencijus Morkūnas.
 
Idėją parėmė odontologai Alina Pūrienė, Kazys ir Ona Preikšos, Marija ir Jonas Puodžiai. Taip pat Gražina ir Jonas Markauskai, kolegos muziejininkai: Gita Šapranauskaitė, Romanas Senapėdis, Ruslanas Aranauskas ir daugelis kitų) bei šeima.
 
Dėkingi visiems, kurie palaiko šios ekspozicijos idėją bei domisi odontologijos istorija Lietuvoje!
Eligijus Juvencijus Morkūnas
tel. 8 687 74254,   8 679 19174
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
 
 

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.