PASAULINĖS SVEIKATOS ORGANIZACIJOS (PSO) REKOMENDACIJOS ODONTOLOGAMS

Lietuvos Respublikos odontologų rūmai informuoja, kad Pasaulinė  sveikatos organizacija (PSO) paskelbė rekomendacijas darbui odontologijos srityje. Su rekomendacijomis galite susipažinti čia: https://www.who.int/publications/i/item/who-2019-nCoV-oral-health-2020.1
 
PSO rekomenduoja riboti ne pirmo būtinumo odontologijos procedūras, kol pasauliniu mastu sumažės COVID-19 susirgimų skaičius tarp gydytojų odontologų ir burnos priežiūros specialistų. Tai rekomendacinio pobūdžio informacija, kurią turime paviešinti, tačiau šalys ir toliau turi laikytis nacionalinės sveikatos priežiūros rekomendacijų.
 
Rūmai nori pasidžiaugti, kad šiuo metu Lietuvos odontologijos sektoriuje susirgimų COVID-19 situacija yra kontroliuojama, tačiau kiekvieną dieną susirgimų skaičiaus Lietuvoje kreivei augant ir pasiekiant karantino lygį, užsikrėtusiųjų kontaktai tampa neatsekami ir situacija bet kuriuo metu gali tapti nevaldoma. Odontologų rūmai prašo bendruomenės griežtai laikytis nustatytų rekomendacijų, atsakingai naudoti asmens apsaugos priemones, tinkamai valdyti pacientų srautus, kad odontologijos klinikos netaptų COVID-19 užsikrėtimų židiniais. Mums svarbu, kad odontologų bendruomenė ir Lietuvos pacientai būtų ir liktų sveiki.
 
Norime pabrėžti, kad Rūmai jokiu būdu nesiekia, kad būtų stabdomas odontologijos paslaugų teikimas, tačiau šiuo metu valstybėje situacijai tolygiai prastėjant, jau nustatant rekordinius naujų koronaviruso susirgimų skaičius, neatsekant užsikrėtusiųjų kontaktų, odontologų bendruomenės prašome, saugant savo ir Lietuvos piliečių sveikatą, teikiamų paslaugų metu riboti artimo ir ilgo kontakto su nepažįstamu žmogumi laiko trukmę, griežtai laikytis esamų saugumo rekomendacijų. Situacija rimta, nes ir neužsikrėtus COVID – 19 virusu klinikoje, galime tapti užsikrėtusio ar viruso simptomų nejaučiančio piliečio Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui nurodyto kontakto objektu.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.