Dėl turizmo paslaugų kompensavimo odontologams (ATNAUJINTA INFORMACIJA 2020-09-11)

LR odontologų rūmai sulaukia daug Rūmų narių užklausų dėl turizmo paslaugų kompensavimo gydytojams odontologams ir burnos priežiūros specialistams, turintiems nuo šių metų rugsėjo 1 d. iki lapkričio 30 d. galimybę nemokamai pasinaudoti turizmo paslaugomis, kurių vertė – iki 200 eurų. Šias turizmo paslaugas gydytojams odontologams ir burnos priežiūros specialistams kompensuos valstybė, tiesa, ne visiems.
Nemokamai pasinaudoti turizmo paslaugomis galės tik tie gydytojai odontologai, gydytojai odontologai specialistai ir burnos priežiūros specialistai, turintys odontologijos praktikos arba burnos priežiūros praktikos licenciją, dirbę COVID – 19 pandemijos sukelto karantino metu sveikatos priežiūros įstaigoje, sudariusioje sutartis su Valstybinės ligonių kasos prie Sveikatos apsaugos ministerijos teritoriniais skyriais, ir kuriuos SAM, pagal privalomojo sveikatos draudimo informacinėje sistemoje „Sveidra“ pateiktą informaciją, įtraukė į sąrašą. Kadangi LR Sveikatos apsaugos ministerija ir Ekonomikos ir inovacijų ministerija viešai neskelbia medicinos srities darbuotojų, kovojusių su COVID-19 pandemija, sąrašų. LR odontologų rūmai kviečia Rūmų narius dėl turizmo paslaugų suteikimo kreiptis tiesiogiai į paslaugų teikėjus. Detalią informaciją besidomintiesiems galima rasti tinklapyje atostogosmedikams.lt. Šioje specialiai medikų poilsiui sukurtoje interneto svetainėje skelbiami turizmo paslaugų teikėjų sąrašai, kuriuose – daugiau nei 600 turizmo įmonių. 
 
Pasirinkus jus sudominusį turizmo paslaugų teikėją, Rūmai rekomenduoja pirmiausiai turizmo paslaugų teikėjo, nurodžius savo licencijos numerį, pasiteirauti, ar esate sąraše asmenų, kuriems bus kompensuota turizmo paslauga, kadangi ne visi gydytojai odontologai ir burnos priežiūros specialistai įtraukti į sąrašą. 
 
Lietuvos Respublikos ekonomikos ir inovacijų ministras 2020 m. rugpjūčio 31 d. Nr. 4-732 įsakymu pakeitė Kompensavimo turizmo paslaugų teikėjams už sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojams suteiktas turizmo paslaugas tvarkos aprašą, patvirtintą Lietuvos Respublikos ekonomikos ir inovacijų ministro 2020 m. liepos 8 d. įsakymu Nr. 4-539 „Dėl Kompensavimo turizmo paslaugų teikėjams už sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojams suteiktas turizmo paslaugas tvarkos aprašo patvirtinimo“, ir jį išdėstė nauja redakcija. https://www.e-tar.lt/portal/lt/legalAct/fa1937e0eb4c11eaa12ad7c04a383ca0
 
 

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.