DĖL KOMPENSUOJAMŲJŲ TURIZMO PASLAUGŲ GYDYTOJO ODONTOLOGO PADĖJĖJAMS

   Informuojame, kad Lietuvos Respublikos odontologų rūmai reaguodami į susidariusią situaciją, kai Rūmų nariai gydytojų odontologų padėjėjai negalėjo gauti kompensuojamųjų turizmo paslaugų, nors COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje metu dirbo sveikatos priežiūros įstaigoje, sudariusioje sutartis su Valstybinės ligonių kasos prie Sveikatos apsaugos ministerijos teritoriniais skyriais, teikdami būtinąją pagalbą, 2020 m. spalio 13 d. oficialiu raštu „Dėl gydytojų odontologų padėjėjų diskriminavimo“ kreipėsi į Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministeriją bei Lietuvos Respublikos ekonomikos ir inovacijų ministeriją prašydami užtikrinti, kad visi licencijuoti sveikatos priežiūros specialistai COVID-19 karantino metu teikę būtinąją pagalbą galėtų pasinaudoti valstybės kompensuojamomis turizmo paslaugomis.
      
    2020 m. lapkričio 3 d. LR odontologų rūmai gavo Lietuvos Respublikos ekonomikos ir inovacijų ministerijos atsakymą „Dėl kompensuojamųjų turizmo paslaugų odontologo padėjėjams”, kuriame apgailestaujama, jog dalis gydytojų odontologų padėjėjų (Ministerijos žiniomis – ne visi) į kompensacijos gavėjų sąrašą nepakliuvo. Rengiant ir tvirtinant Kompensavimo turizmo paslaugų teikėjams už sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojams suteiktas turizmo paslaugas tvarkos aprašą buvo remiamasi LR Sveikatos apsaugos ministerijos surinktais duomenimis ir turimu biudžetu. Atsižvelgdami į Rūmų pateiktas pastabas, LR ekonomikos ir inovacijų ministerija ateityje derindama panašaus pobūdžio projektus žada kreiptis į Rūmus ir ieškoti geriausio, visas šalis tenkinančio, sprendimo.
 
Su oficialiu Lietuvos Respublikos ekonomikos ir inovacijų ministerijos atsakymu galite susipažinti čia.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.