Pakeitimas nuo 2020 m. gruodžio 3 d. dėl tikslinių ir profilaktinių COVID-19 tyrimų

Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministras – valstybės lygio ekstremalios situacijos valstybės operacijų vadovas pakeitė tikslinių ir profilaktinių tyrimų dėl COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) organizavimą, nustatant, kad parengti įstaigų darbuotojų tyrimo organizavimo tvarką ir suderinti ją su savivaldybe turi įstaigos, kuriose dirba daugiau nei 10 darbuotojų, turinčių kontaktą su pacientais (į šį skaičių patenka VISI Įstaigos darbuotojai, turintys tiesioginį kontaktą su pacientais, t. y. gydytojai, padėjėjai, higienistai, administratoriai ir pan.).

Atkreipiame dėmesį, kad kitoms įstaigoms rengti tvarkos ir derinti su savivaldybe nereikia, tačiau profilaktinis darbuotojų tyrimas dėl COVID-19 ligos turi būti atliekamas.

Įstaigose, kuriose dirba 10 arba mažiau darbuotojų, tyrimai turėtų būti organizuojami tokiu dažnumu, kad tas pats darbuotojas profilaktiškai būtų tiriamas ne dažniau kaip kas 5 savaites.

Registracija tyrimui vykdoma per Karštosios koronaviruso linijos 1808 sistemą. Būtina nurodyti, kad registruojasi sveikatos priežiūros specialistas profilaktiniam tyrimui dėl COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos). Profilaktinis tyrimas atliekamas nemokamai.

Pakeitimas įsigalioja nuo 2020 m. gruodžio 3 d.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.