Europos odontologų tarybos rekomendacija dėl COVID-19 valdymo

Europos odontologų taryba pateikė informaciją dėl COVID-19 pandemijos valdymo strategijos, patvirtintas rekomendacijas ir kitus aktualius klausimus. Kviečiame susipažinti su informacija.

  • Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) paskelbė straipsnį apie atsparumo antibiotikams išsivystymo grėsmę dėl COVID-19 pandemijos metu netinkamai naudojamų antimikrobinių preparatų. Antibiotikai naudotini tik esant indikacijoms, bet ne profilaktiškai. Pilną versiją galite perskaityti čia:  WHO/Europe | Coronavirus disease (COVID-19) outbreak - Preventing the COVID-19 pandemic from causing an antibiotic resistance catastrophe
  • Gruodžio 2 d. Europos Komisija (EK) patvirtino koronaviruso pandemijos valdymo žiemos mėnesiais strategiją. Šiuo laikotarpiu padidėja rizika perduoti virusą dėl tokių aplinkybių, kaip susibūrimai uždarose patalpose ir pan. Komisijos paskelbtoje strategijoje rekomenduojama nuolat išlaikyti budrumą iki tol, kol bus įdiegtos saugios ir veiksmingos vakcinos. Tada Komisija pateiks daugiau rekomendacijų dėl laipsniško ir koordinuoto apribojimų panaikinimo. Visą pranešimą spaudai galite perskaityti čia:  “Staying safe from COVID-19 during winter” strategy (europa.eu)
  • Siekdama užtikrinti laisvą žmonių judėjimą ir sklandų vidaus rinkos veikimą, Europos Komisija priėmė rekomendaciją dėl greitųjų antigenų testų naudojimo nustatant COVID-19. Pateikiamos gairės, kaip pasirinkti tinkamus antigeno tyrimus, kas juos turėtų atlikti, taip pat raginama patvirtinti ir abipusiai pripažinti testus bei jų rezultatus. Tai atitinka Komisijos spalio 28 d. paskelbtą rekomendaciją užtikrinti bendrą požiūrį ir veiksmingesnes bandymų strategijas visoje ES. Plačiau apie tai: COMMISSION RECOMMENDATION of 18.11.2020 on the use of rapid antigen tests for the diagnosis of SARS-CoV-2 infection.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.