Kreipimasis dėl prioriteto skiepijant odontologus ir burnos priežiūros specialistus COVID-19 vakcina

LR odontologų rūmai pateikė poziciją dėl sveikatos apsaugos ministro įsakymo „Dėl tikslinių ir prioritetinių gyventojų grupių skiepijimo valstybės biudžeto lėšomis įsigyjama COVID-19 vakcina organizavimo tvarkos aprašo patvirtinimo“ projekto.

Nors Rūmai vienija 7477 odontologus ir burnos priežiūros specialistus bei kone 200 odontologinės priežiūros (pagalbos) įstaigų, Projektas neteikiamas derinti Rūmams, atstovaujantiems odontologų bendruomenę.

Dėl teikiamų odontologinės priežiūros (pagalbos) paslaugų specifikos, odontologų bendruomenė susiduria su aukšta abipusės infekcijos perdavimo rizika, todėl tinkamai nustatyti skiepijimo prioritetai turės didelės reikšmės stabdant koronaviruso plitimą.

Rūmai kreipėsi raštu į sveikatos apsaugos ministrą su prašymu įtraukti gydytojus odontologus, gydytojus odontologus specialistus ir burnos priežiūros specialistus  į prioritetinę, COVID-19 vakcina skiepijamų asmenų, grupę, pabrėždami, kad jokiu būdu negalima skirstyti odontologijos sektoriaus į viešą ir privatų, kadangi visa bendruomenė vienodai susiduria su aukšta rizika užsikrėsti ir užkrėsti kitus.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.