Pakeista sveikatos priežiūros įstaigos pirmosios medicinos pagalbos rinkinio sudėtis

LR odontologų rūmai pateikė pasiūlymą sveikatos apsaugos ministerijai, kad iš naujo būtų įvertinta sveikatos priežiūros įstaigos pirmosios medicinos pagalbos rinkinio sudėtis.

Rūmai savo pasiūlyme sumažinti vaistinių preparatų kiekius pabrėžė, kad didžioji dauguma odontologijos sektoriaus įmonių yra mažos, o dažna odontologinės priežiūros (pagalbos) įstaiga dėl reto ar iš viso nepasitaikiusio atvejo teikti pirmąją medicinos pagalbą asmenims, kurių gyvybei ar sveikatai dėl nelaimingo atsitikimo arba ūminės pavojingos ligos gresia pavojus, nepanaudoja tokio kiekio vaistinėlėje esančių vaistinių preparatų.

Jie dėl pasibaigusio tinkamumo vartoti laiko turi būti pastoviai atnaujinami, o pasibaigusio galiojimo vaistiniai preparatai dėl keliamos grėsmės sveikatai ir daromo neigiamo poveikio aplinkai turi būti tinkamai utilizuojami. Sveikatos apsaugos ministerijai pasiūlyta mažinti tai, kas yra kenksminga gamtai ir neracionalu ekonomiškai.

Rūmai džiaugiasi, kad sveikatos apsaugos ministerija atsižvelgė į Rūmų rekomendacijas. Sveikatos priežiūros įstaigos pirmosios medicinos pagalbos rinkinio sudėtis pakeista nuo 2020 m. gruodžio 11 d.

Susipažinti su teisės aktu galite ČIA.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.