Dėl prioriteto skiepijant nuo COVID-19

Sulaukiame vis daugiau užklausų iš Rūmų narių dėl prioriteto skiepijant COVID-19 vakcina. Rūmai intensyviai dirbo ir dirba su valstybės institucijomis, kad VISI odontologų bendruomenės nariai būtų kuo greičiau paskiepyti  ir apsaugoti nuo COVID-19.

Informuojame, kad Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministras patvirtino Gyventojų skiepijimo valstybės biudžeto lėšomis įsigyjama COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) vakcina organizavimo tvarkos aprašą. Vadovaujantis įsakymu, prie aukščiausios rizikos grupės priskiriami medikai ir savanoriai, tiesiogiai dirbantys su COVID-19 pacientais. Odontologai bei burnos priežiūros specialistai taip pat įtraukti į prioritetinę didelės ir vidutinės rizikos grupę.

Vadovaujantis įsakymu, didelei rizikai priskiriamos funkcijos ir užduotys, susijusios su didele sąlyčio tikimybe su asmenimis, kuriems nustatyta COVID-19 liga arba kurie įtariami, kad serga COVID-19 liga (pvz., išvardytų asmenų pervežimas, jų priežiūra, šiems asmenims teikiamos odontologijos paslaugos).

Vidutinei rizikai priskiriamos funkcijos ir užduotys, kai sunku laikytis saugaus atstumo, dažni ir (ar) artimi kontaktai su kitu personalu ir kitais asmenimis, tačiau nebūtinas sąlytis su asmenimis, kuriems nustatyta COVID-19 liga arba kurie įtariami, kad serga COVID-19 liga (pvz., stacionarinės ir ambulatorinės tiesioginio kontakto paslaugos, teikiamos užkrečiamųjų ligų požymių neturintiems pacientams, medicininė reabilitacija).

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.