Odontologų bendruomenės vakcinacija: ką reikia žinoti

Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministras patvirtino Gyventojų skiepijimo valstybės biudžeto lėšomis įsigyjama COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) vakcina organizavimo tvarkos aprašą. Vadovaujantis įsakymu, prie aukščiausios rizikos grupės priskiriami medikai ir savanoriai, tiesiogiai dirbantys su COVID-19 pacientais. Odontologai bei burnos priežiūros specialistai taip pat įtraukti į prioritetinę didelės ir vidutinės rizikos grupę.

Vakcinavimas bus vykdomas priklausomai nuo COVID-19 vakcinos prieinamumo ir tipo. Jei užpildėte anketą ir esate pasirengę darbuotojų sąrašus, apie tai, kada, kur ir kaip vyks Jūsų Įstaigos darbuotojų vakcinacija, būsite informuoti iš anksto.

Atkreipiame Jūsų dėmesį, kad COVID-19 ligos vakcinos organizavimo tvarka rūpinasi savivaldybės.

Pateikiame Lietuvos savivaldybių viešinamą informaciją dėl COVID-19 ligos vakcinacijos organizavimo tvarkos. Šis pranešimas bus atnaujintas, jeigu savivaldybės pateiks daugiau informacijos.


VILNIAUS MIESTO SAVIVALDYBĖ:

Vilniaus miesto savivaldybė prašo Įstaigų iki sausio 14 d. 16 val. užpildyti NAUJĄ ANKETĄ dėl darbuotojų skiepijimo nuo COVID-19.

Taip pat Vilniaus miesto savivaldybė prašo IŠ NAUJO užpildyti darbuotojų, kurie norės skiepytis, LENTELĘ. Lentelė, kurią buvo prašoma užpildyti anksčiau, negalios.

Naują lentelę REIKIA nusiųsti el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. ne vėliau kaip iki sausio 15 d. 9 val.

LABAI SVARBU: Užšifruoti slaptažodžiu duomenys teikiami Excel skaitmeniniu formatu (skenuoti netinka). Vienu el. laišku pateikiami duomenys, kitu el. laišku pateikiamas šifras tokia tvarka: įstaigos pavadinimas, šifras. Taip pat sąrašus pateiksite VšĮ Centro poliklinikai ar VšĮ Karoliniškių poliklinikai (priklausomai nuo to, kuriai skiepyti būsite priskirti), kai jos to paprašys. Daugiau informacijos.

Kaip užšifruoti excel failą rasite atsidarę ŠIĄ nuorodą (video medžiaga ir aprašymas po video medžiaga).

Excel faile stulpelyje „Rizikos veiksniai“ turite įrašyti Jūsų darbuotojo rizikos veiksnius (pvz. jeigu yra darbas su aerozoliu, lėtinės ligos, amžius nuo 65 m. ir pan.)

Excel faile stulpelyje „Prioritetinė grupė“ įrašykite – 1.5. kiti ASPĮ darbuotojai.

Atkreipiame Jūsų dėmesį: į lentelę įrašykite VISUS įstaigos darbuotojus (net neturinčius tiesioginio kontakto su pacientu, pavyzdžiui, buhalterius), tik prie skilties „Einamos pareigos“ nepamirškite pažymėti, kokioms pareigoms asmuo yra įdarbintas.

Dantų technikos laboratorijos taip pat teikia informaciją!

Dėl skiepijimo tvarkos Vilniaus miesto savivaldybės gyd. odontologai ir burnos priežiūros specialistai bus informuoti atskiru laišku.

Kilus klausimams, susisiekite su Vilniaus miesto savivaldybės darbuotojais:

D. Noreikienė, (8 5) 211 2650, el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

L. Pečiulytė, (8 5) 211 2657, el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

G. Stanišauskienė, (8 5) 211 2761, Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.


KAUNO MIESTO SAVIVALDYBĖ:

Kauno miesto savivaldybė kviečia visas šioje savivaldybėje veikiančias įstaigas teikti skiepytis NORINČIŲ darbuotojų sąrašus.

Tai padaryti galima platformoje sveikas.kaunas.lt.

Užpildytas formas su aktualiais duomenimis ir vakcinuotis pageidaujančių asmenų sąrašais turi pateikti vienas įstaigos darbuotojas, jungdamasis prie sistemos per elektroninius valdžios vartus. Užregistruoti asmenys gaus trumpąsias SMS žinutes su registracijos numeriu bei visa reikiama informacija apie skiepijimo vietą, datą ir laiką.

Dėl skiepijimo tvarkos Kauno miesto savivaldybė gyd. odontologus ir burnos priežiūros specialistus informuos atskiru laišku.

Papildymas: pasikeitus aplinkybėms, t.y. jeigu Jūsų ASPĮ darbuotojai, kurie nepageidavo arba negalėjo skiepytis, nebuvo įtraukti į prieš tai pateiktus sąrašus, bet dabar norėtų būti paskiepyti, jų sąrašus galite teikti naujai, analogiška tvarka per platformą https://sveikas.kaunas.lt/


KAUNO RAJONO SAVIVALDYBĖ:

Kauno rajono savivaldybė, siekdama užtikrinti tinkamą gyventojų skiepijimo vakcina proceso organizavimą, kviečia Kauno rajono savivaldybės teritorijoje odontologinės priežiūros (pagalbos) įstaigas ir specialistus bendradarbiauti bei teikti informaciją užpildant anketą.

Taip pat šių įstaigų prašoma sudaryti darbuotojų sąrašus pagal pateiktą lentelės pavyzdį.

Šių duomenų siųsti šiuo metu niekam NEREIKIA. Kauno rajono savivaldybėje vakcinaciją organizuojančios asmens sveikatos priežiūros įstaigos yra VšĮ Pakaunės pirminės sveikatos priežiūros centras ir UAB „Pilėnų klinika“.


KLAIPĖDOS MIESTO SAVIVALDYBĖ:

Klaipėdos miesto savivaldybė prašo šioje teritorijoje veikiančių Įstaigų (nepriklausomai nuo pavaldumo ar juridinio statuso) iki sausio 19 d. užpildyti ANKETĄ dėl darbuotojų skiepijimo.

Taip pat prašoma užpildyti NAUJOS FORMOS LENTELĘ ir ją NUSIŲSTI el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. iki sausio 22 d. Taip pat reikia nusiųsti įstaigos vadovo įsakymą, patvirtinantį įstaigos vakcinuojamų darbuotojų sąrašą (prisegti skenuotą dokumentą su vadovo parašu).

Dėl skiepijimo tvarkos Klaipėdos miesto savivaldybės gyd. odontologai ir burnos priežiūros specialistai bus informuoti atskiru laišku.


KLAIPĖDOS RAJONO SAVIVALDYBĖ:

Klaipėdos rajono savivaldybė prašo Įstaigų paruošti šioje savivaldybėje DIRBANČIŲ ir pasiskiepyti nuo COVID-19 NORINČIŲ gyd. odontologų ir burnos priežiūros specialistų sąrašą.

Sąrašą reikia NUSIŲSTI el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., jame nurodyti tokią informaciją: vardas, pavardė, pareigos, telefono numeris arba el. paštas.

Dėl skiepijimo tvarkos Klaipėdos rajono savivaldybės gyd. odontologai ir burnos priežiūros specialistai bus informuoti atskiru laišku.


PANEVĖŽIO MIESTO SAVIVALDYBĖ:

Panevėžio miesto savivaldybėje artimiausiu metu bus vakcinuojami visi ASPĮ darbuotojai (1.5 grupė), todėl reikia užpildyti NORINČIŲ skiepytis vakcina nuo COVID-19 ligos LENTELĘ, kurioje reikia nurodyti visus darbuotojus, norinčius vakcinuotis COVID-19 vakcina:

  1. Rekomenduojama prioritetą skirti darbuotojams, didžiausią riziką užsikrėsti COVID-19 patiriantiems ar esantiems rizikos grupėje dėl amžiaus / lėtinių ligų ir pan.;
  2. Pildant lentelės 4 stulpelį, prašoma įrašyti prioritetinės grupės numerį iš LR SAM 2021-01-05 įsakymo Nr. V-8 (šiuo atveju 1.5. ASPĮ darbuotojai);
  3. Pildant lentelės 5 stulpelį įrašomos darbuotojo pareigos įstaigoje;
  4. Sąrašas tvirtinimas vadovo parašu;
  5. Būtina nurodyti sąrašo sudarymo datą (šalia vadovo parašo);
  6. Vadovo pasirašytinai patvirtintus sąrašus MS Excel formatu pateikti VšĮ Panevėžio miesto poliklinikai raštu ir (arba) paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. ir Panevėžio miesto savivaldybės gydytojui (Sveikatos poskyrio vedėjui) Mindaugui Burbai el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..
  7. Teikdami sąrašą MS Excel formatu VšĮ Panevėžio miesto poliklinikai, įterpkite stulpelį po vardo, pavardės ir telefono nr., skirtą darbuotojo asmens kodui nurodyti ( gavus darbuotojo sutikimą);
  8. Sąrašą MS Excel formatu, papildžius sąraše esančių darbuotojų asmens kodais (jei darbuotojas sutinka), pateikti VšĮ Panevėžio miesto poliklinikai el.p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.. Šie duomenys įstaigai reikalingi ruošiantis sklandžiais darbuotojų vakcinacijai suvedant duomenis į e-sveikatą.

ŠIAULIŲ RAJONO SAVIVALDYBĖ:

Šiaulių rajono savivaldybė prašo Įstaigų paruošti visų savo ASPĮ DARBUOTOJŲ,  NORINČIŲ pasiskiepyti nuo COVID-19, sąrašą.

Sąrašą reikia NUSIŲSTI vakcinaciją organizuojančiai įstaigai el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Dėl skiepijimo tvarkos Šiaulių rajono savivaldybės gyd. odontologai ir burnos priežiūros specialistai bus informuoti atskiru laišku.


ŠALČININKŲ RAJONO SAVIVALDYBĖ:

Šalčininkų rajono savivaldybė informavo Rūmus, kad visi šioje savivaldybėje DIRBANTYS gydytojai odontologai ir burnos priežiūros specialistai, NORINTYS pasiskiepyti, gali registruotis el. paštu: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..


KĖDAINIŲ RAJONO SAVIVALDYBĖ:

Kėdainių rajono savivaldybė informavo Rūmus, kad šioje savivaldybėje VEIKIANČIOS Įstaigos turi užpildyti lentelę apie NORINČIUS pasiskiepyti nuo COVID-19.

Nuorodą į LENTELĘ.

Užpildytas lenteles (nekeičiant jų formato) reikia pateikti iki sausio 15 d. VšĮ Kėdainių pirminės sveikatos priežiūros centrui, el. p.: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Dėl skiepijimo datos ir vietos Kėdainių rajono savivaldybė Įstaigas informuos atskiru laišku.


PRIENŲ RAJONO SAVIVALDYBĖ:

Prienų rajono savivaldybė informavo Rūmus, kad visi šioje savivaldybėje DIRBANTYS gydytojai odontologai ir burnos priežiūros specialistai, NORINTYS pasiskiepyti nuo COVID-19, turi kreiptis į Prienų rajono savivaldybės gydytoją Virginijų Slautą.

Prienų rajono savivaldybėje veikiančių Įstaigų prašoma el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. atsiųsti norinčiųjų pasiskiepyti sąrašą, nurodyti Įstaigos kontaktus.

Dėl skiepijimo tvarkos Prienų rajono savivaldybė gyd. odontologus ir burnos priežiūros specialistus informuos atskiru laišku.


ANYKŠČIŲ RAJONO SAVIVALDYBĖ:

Anykščių rajono savivaldybė informavo Rūmus, kad visi šioje savivaldybėje DIRBANTYS gydytojai odontologai ir burnos priežiūros specialistai, NORINTYS pasiskiepyti nuo COVID-19, turi kreiptis į Anykščių rajono savivaldybę.

El. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. prašoma atsiųsti tokią informaciją: vardas, pavardė, darbovietės pavadinimas, asmens kodas ir kontaktinis telefono numeris.

Dėl skiepijimo tvarkos Anykščių rajono savivaldybė gyd. odontologus ir burnos priežiūros specialistus informuos atskiru laišku.


UTENOS RAJONO SAVIVALDYBĖ:

Utenos rajono savivaldybė informavo Rūmus, kad šioje savivaldybėje VEIKIANČIOS įstaigos turi paruošti darbuotojų, NORINČIŲ pasiskiepyti nuo COVID-19, SĄRAŠĄ.

Šio sąrašo niekam pateikti NEREIKIA. Apie tai, kada, kur ir kaip vyks jūsų įstaigos darbuotojų vakcinacija, Utenos rajono savivaldybė informuos papildomai.

Įstaigos, kurios nėra pateikę duomenų apie norinčių skiepytis darbuotojų skaičių, turi juos atsiųsti Utenos rajono savivaldybės administracijos Socialinių reikalų ir sveikatos apsaugos skyriaus savivaldybės gydytojai (vyr. specialistei) Eligijai Židonienei el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..


RASEINIŲ RAJONO SAVIVALDYBĖ:

Raseinių rajono savivaldybė informavo Rūmus, kad šioje savivaldybėje DIRBANTYS gyd. odontologai ir burnos priežiūros specialistai gali registruotis skiepui nuo COVID-19.

Raseinių rajono savivaldybė į rezervinį registracijos sąrašą ketina įtraukti privačias Įstaigas, jų darbuotojai bus skiepijami tada, jeigu liks vakcinos po prioritetinės grupės skiepijimo.

Užsiregistruoti galima užpildžius šį SĄRAŠĄ, arba paskambinus Raseinių rajono savivaldybės administracijai tel. nr.: +3706 1420 232.


MAŽEIKIŲ RAJONO SAVIVALDYBĖ:

Mažeikių rajono savivaldybė prašo Įstaigų KUO GREIČIAU paruošti šioje savivaldybėje DIRBANČIŲ ir pasiskiepyti nuo COVID-19 NORINČIŲ gyd. odontologų ir burnos priežiūros specialistų SĄRAŠĄ.

Sąrašą reikia NUSIŲSTI Mažeikių rajono savivaldybės gydytojai Daivai Jurkūnienei el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Dėl skiepijimo tvarkos Mažeikių rajono savivaldybė gyd. odontologus ir burnos priežiūros specialistus informuos atskiru laišku.


PALANGOS MIESTO SAVIVALDYBĖ:

Palangos miesto savivaldybė informavo Rūmus, kad šioje savivaldybėje DIRBANTYS gyd. odontologai ir burnos priežiūros specialistai gali registruotis skiepui nuo COVID-19.

Visi NORINTYS pasiskiepyti nuo COVID-19, turi užpildyti šią LENTELĘ ir nusiųsti ją Palangos miesto savivaldybės gydytojai Irmai Babičaitei-Kučinskienei el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Dėl skiepijimo tvarkos Palangos miesto savivaldybė gyd. odontologus ir burnos priežiūros specialistus informuos atskiru laišku.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.