LR Seimo atstovai sieks odontologų licencijavimo funkciją grąžinti Odontologų rūmams

LR Seimo atstovai sieks panaikinti prieš metus priimtą tvarką, kad odontologams licencijas išduoda ne LR odontologų rūmai, o Valstybinė akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyba (VASPVT).

Grupė LR Seimo narių, tarp kurių yra ir LR Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, registravo naujos redakcijos Rūmų įstatymo projektą. Jie nurodo, kad pagrindinis Projekto tikslas – grąžinti odontologų, burnos priežiūros specialistų licencijavimą Rūmams.

Anot jų, atėmus iš Odontologų rūmų teisę išduoti licencijas „buvo suduotas smūgis odontologų ir burnos priežiūros specialistų profesinei savivaldai“. Parlamentarų teigimu, neatsižvelgta į sukauptą didžiulę Rūmų patirtį.

„Praėjus daugiau kaip septyniems mėnesiams nuo naujos tvarkos įsigaliojimo, odontologų ir burnos priežiūros specialistų vertinimu administracinė našta tik padidėjo, o odontologų ir burnos priežiūros specialistų galimybės skirti daugiau dėmesio ir laiko savo pacientams sumažėjo“, – rašoma projekto aiškinamajame rašte.

VASPVT odontologų licencijavimą perėmė nuo 2020 m. gegužės 1 d.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.