Susitikime su LR Finansų ministerija aptartos odontologų bendruomenės problemos

Š.m. sausio 12 d. susitiko Rūmų Tarybos ir LR Finansų ministerijos atstovai bei aptarė odontologų bendruomenei aktualias problemas. Susitikime su Rūmais dalyvavo finansų viceministrė Rūta Bilkštytė ir Finansų ministerijos Mokesčių politikos departamento Netiesioginių mokesčių skyriaus vedėja Asta Zelo.

Nuotolinio pokalbio metu daugiausia dėmesio skirta netolygaus odontologų sektoriaus finansavimo problemai. Taip pat aptarta galimybė taikyti lengvatinį 5 proc. PVM tarifą visoms medicinos (įskaitant odontologijos) įstaigoms, o ne tik toms, kurios turi sudariusios sutartį su Teritorine ligonių kasa. Tokia parama ypač vertinga COVID-19 pandemijos metu, kai smarkiai išaugo vienkartinių apsaugos priemonių ir vaistų poreikis bei naudojimas.

Susitikimo metu Rūmų atstovai pasiūlė Finansų ministerijos atstovams apsvarstyti galimybę įtraukti odontologijos paslaugas į paslaugų, už kurias pacientai gali sumažinti savo metines apmokestinamąsias pajamas teikiant metinę pajamų mokesčių deklaraciją, sąrašą. Rūmų poziciją palaiko ir Valstybinė mokesčių inspekcija, tai atspindi Rūmų bei Finansų ministerijos siekį mažinti interpretacijas dėl galimo šešėlio odontologijos sektoriuje.

Rūmai tiki, kad šis susitikimas padės pagrindą glaudesniam bendradarbiavimui su LR Finansų ministerija ir kitomis valstybinėmis institucijomis, sprendžiant visuomenei ir šaliai aktualius bei odontologų bendruomenei rūpimus klausimus.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.