Dėl ataskaitos teikimo VASPVT – kreipimasis į LR Sveikatos apsaugos ministeriją

Valstybinei akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybai (VASPVT) paskelbus priminimą įstaigoms, kad VISOS asmens sveikatos priežiūros įstaigos (tiek odontologinės įstaigos, tiek dantų technikos laboratorijos) turi pateikti VASPVT ataskaitą apie pacientų pasitenkinimą gautomis asmens sveikatos priežiūros paslaugomis, Rūmai kreipėsi į LR Sveikatos apsaugos ministeriją su prašymu pakeisti šį reikalavimą.

Atkreipėme dėmesį, kad praėjusių metų kovo mėnesį šalyje buvo paskelbtas karantinas, kurio metu buvo uždraustas odontologijos paslaugų teikimas, išskyrus būtinąją medicinos pagalbą. Vėliau, nutraukus karantiną ir vėl leidžiant teikti odontologinės priežiūros paslaugas, odontologinės priežiūros (pagalbos) įstaigos turėjo persitvarkyti ir atnaujinti savo veiklą taip, kad būtų užtikrinta maksimali pacientų sauga ir optimaliai užkertamas kelias viruso plitimui.

Rūmų nuomone, reikalavimas anketuoti pacientus dėl pasitenkinimo paslaugomis neatitinka nei dabartinio laikmečio, nei realijų, nes pacientas, turintis teisę rinktis ir pasirinkdamas paslaugų teikimą vienoje ar kitoje gydymo įstaigoje, ten nuolat lankydamasis, parodo savo pasirinkimą ir pasitenkinimą tos įstaigos teikiamomis gydymo paslaugomis.

Atkreiptas dėmesys ir į tai, kad reikalavimas anketuoti pacientus taikomas VISOMS asmens sveikatos priežiūros įstaigoms, tame tarpe ir dantų technikų laboratorijoms, kuriose pacientai net nesilanko.

Atsižvelgiant į tai, paprašėme peržiūrėti dabar galiojantį teisės aktą ir, įvertinus tokius perteklinius reikalavimus, panaikinti šias prievoles, sukuriančias papildomą biurokratinę naštą gydymo įstaigoms.

Susipažinti su kreipimusi į LR Sveikatos apsaugos ministeriją galite ČIA.

Pagal Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2018 m. balandžio 16 d. įsakymą Nr. V-419 ,,Dėl Asmens sveikatos priežiūros įstaigų, teikiančių ambulatorines asmens sveikatos priežiūros paslaugas, veiklos kokybės ir efektyvumo vertinimo rodiklių sąrašo ir šių rodiklių duomenų suvestinių formų patvirtinimo“, pateikti ataskaitą reikia iki šių metų vasario 15 d.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.