Valdžios institucijoms – prašymas atnaujinti neformalų praktinį profesinį mokymą sveikatos priežiūros specialistams

LR odontologų rūmai, kartu su gydytojų odontologų ir burnos priežiūros specialistų draugijomis, kreipėsi į LR Seimo Sveikatos reikalų komitetą, LR Vyriausybę ir LR sveikatos apsaugos ministeriją su prašymu atnaujinti neformalaus profesinio mokymo rengimą sveikatos priežiūros specialistams.

Bendrame rašte pažymėta, kad dėl Lietuvoje galiojančių ribojimų neformalus praktinis profesinis mokymas yra sustabdytas, bet yra numatytos išimtys tam tikroms sritims, pvz.: aviacijos bei jūrininkų praktinius mokymus, transporto priemonių vairavimo praktinius mokymus, užsienio kalbos mokėjimo lygio vertinimo egzaminus (įskaitas) asmenims, stojantiems į užsienio aukštąsias mokyklas ir pan.

Tuo metu odontologams ir burnos priežiūros specialistams būtina vykdant licencijuojamos veiklos sąlygų laikymosi priežiūrą kas penkerius metus pranešti apie savo profesinės kvalifikacijos tobulinimą. Toli gražu ne visus tobulinimo kursus galima rengti nuotoliniu būdu. Pavyzdžiui, sveikatos priežiūros specialistai turi išklausyti Pirmosios medicinos pagalbos 8 val. programą, iš kurių ne mažiau kaip pusė kurso laiko trukmės turi būti skiriama praktiniams įgūdžiams tobulinti.

Todėl paprašyta sudaryti galimybę atnaujinti neformalų profesinės kvalifikacijos tobulinimą sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojams ir pasiūlytos kelios galimybės, kaip tai galima būtų įgyvendinti. Plačiau apie tai šiame rašte: https://bit.ly/2PXD8ox.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.