Vyriausybei – prašymas leisti organizuoti neformaliojo švietimo renginius ir neriboti dalyvių skaičiaus

Rūmai kartu su Lietuvos medikų sąjūdžiu kreipėsi į Lietuvos Respublikos Vyriausybę bei patariančiąsias ekspertų tarybas su prašymu leisti organizuoti neformaliojo švietimo renginius bei neriboti besitobulinančių asmenų skaičiaus.

Lietuvos Respublikoje susiklostė tokia situacija, kad nu balandžio 19 d. leidžiami kultūros ir kiti renginiai uždarose erdvėse. Tokiuose renginiuose gali dalyvauti iki 150 asmenų, iš jų nereikalaujama imunizacijos ar neigiamo PGR testo.

Tuo metu sveikatos priežiūros specialistų, kurių absoliuti dauguma  jau yra vakcinuoti ir kurie savo profesinėje veikloje yra įgudę laikytis infekcijų kontrolės reikalavimų, neformalusis švietimas yra vis dar draudžiamas.

Neformalusis švietimas yra būtinas sveikatos priežiūros specialistų tobulėjimui ir palankesnės visuomenės sveikatos užtikrinimui. Taip pat, sveikatos priežiūros specialistams privaloma surinkti reikalingą profesinės kvalifikacijos tobulinimo valandų kiekį.

Todėl paprašėme leisti organizuoti neformaliojo švietimo renginius neribojant dalyvių skaičiaus, bet užtikrinant valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nustatytas asmenų srautų valdymo, saugaus atstumo laikymosi ir kitas būtinas visuomenės sveikatos saugos, higienos, asmenų  aprūpinimo būtinosiomis asmeninėmis apsaugos priemonėmis sąlygas.

Su pilnu raštu galite susipažinti čia: https://bit.ly/3enhnHa

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.