Dėl medicinos prietaisų apskaitos žurnalų

Odontologų rūmai, reaguodami į žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją, parengė atmintinę Įstaigoms dėl medicinos prietaisų (ir implantuojamųjų, ir neimplantuojamųjų) apskaitos žurnalų pildymo:

  1. IMPLANTUOJAMŲJŲ MED. PRIETAISŲ APSKAITOS ŽURNALAS (odontologinėms įstaigoms, teikiančioms implantavimo paslaugas):

Odontologinės įstaigos, teikiančios implantavimo paslaugas, turi sudaryti ir nuolat pildyti bei atnaujinti implantuojamųjų medicinos priemonių apskaitos žurnalus, kuriuose privalo būti žymima ši informacija:

  1. paciento, kuriam implantuota medicinos priemonė, ligos istorijos numeris;
  2. medicinos priemonės pavadinimas, tipas / modelis, partijos / serijos numeris;
  3. medicinos priemonės gamintojo pavadinimas ir šalis;
  4. CE ženklas ir paskelbtosios  įstaigos identifikacinis numeris*;
  5. implantavimo data;
  6. asmens, atlikusio implantavimą, vardas ir pavardė.

 

  1. NEIMPLANTUOJAMŲJŲ MED. PRIETAISŲ APSKAITOS ŽURNALAS (ir dantų technikos laboratorijoms, ir odontologinėms įstaigoms):

Atsižvelgdami į esamą situaciją taip pat primename, kad VISOS įstaigos privalo sudaryti ir nuolat pildyti bei atnaujinti visų įstaigoje naudojamų NEIMPLANTUOJAMŲJŲ medicinos priemonių, kurių veikimas priklauso nuo elektros ar kitokio energijos šaltinio, apskaitos žurnalus, kuriuose turi būti žymima ši informacija:

  1. medicinos priemonės pavadinimas, tipas / modelis, partijos / serijos numeris, medicinos priemonės gamintojo pavadinimas ir šalis, medicinos priemonės pagaminimo data, įsigijimo data ir medicinos priemonės naudojimo pradžios data;
  2. aprobavimo dokumento, išduoto pagal tuo metu galiojančių teisės aktų reikalavimus, data ir numeris, jei medicinos priemonė pradėta naudoti iki 2004 m. gegužės 1 d.;
  3. CE ženklas ir paskelbtosios įstaigos identifikacinis numeris*, jei tai privaloma pagal sveikatos apsaugos ministro patvirtintų medicinos priemonių saugos techninių reglamentų reikalavimus;
  4. medicinos priemonės naudojimo vieta.

*Identifikacinis numeris nurodomas greta atitikties ženklo „CE“ (keturių ženklų kodas)

PASTABA – žurnaluose (ir implantuojamųjų, ir neimplantuojamųjų) gali būti žymima papildoma informacija.

Daugiau informacijos: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.  

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.