2021 m. balandžio 30 d. nuotolinio Tarybos posėdžio apžvalga

2021 m. balandžio 30 d. Rūmų taryba susirinko į nuotolinį posėdį. Tai buvo ketvirtasis Tarybos susitikimas 2021 metais.

Posėdžiui vadovavo Tarybos pirmininkė prof. dr. V. Brukienė, jame dalyvavo 29 asmenys: 21 Tarybos narys, Garbės teismo pirmininkas R. Abunevičius, Revizijos komisijos pirmininkas dr. G. Skirbutis, LSMU MA Odontologijos fakulteto dekanas doc. dr. D. Razukevičius, atsakingoji sekretorė J. Baltūsienė, vyr. teisininkė J. Goštautienė, vyr. finansistė R. Šimulionienė, viešųjų ryšių specialistas M. Salys, finansininkė R. Ribokienė.

Posėdžio pradžioje buvo aptartas balandžio 29 d. įvykęs Rūmų atstovų susitikimas su FNTT dėl problemų odontologijos sektoriuje. Po susitikimo su FNTT buvo išsiųstas raštas VASPVT, LR sveikatos apsaugos ministerijai, LR Seimo sveikatos reikalų komitetui ir LR Vyriausybei, kuriuo Rūmai išreiškė susirūpinimą dėl FNTT pradėto tyrimo odontologijos sektoriuje, taip pat priminė, kad Rūmai visuomet buvo kritikuojami dėl tokių dalykų netvarkymo. Raštu buvo paklausta, ką viešojo administravimo funkcijas perėmusi VASPVT ruošiasi daryti šiuo klausimu ir kaip spręs susidariusią situaciją.

Vėliau pristatyti Revizijos komisijos atliktos metinės Rūmų finansinės veiklos patikros rezultatai už 2020 metus. Patikros metu nenustatyta jokių finansinių neatitikimų, padaryta išvada, kad grynasis Rūmų veiklos rezultatas yra teigiamas. Taryba pritarė Revizijos komisijos išvadoms ir nutarė į 2021 m. Visuotinio narių susirinkimo darbotvarkę įtraukti klausimą dėl 2020 m. finansinės atskaitomybės ir 2020 m. pajamų ir išlaidų sąmatos tvirtinimo.

Visuotiniam susirinkimui taip pat bus teikiami ir Rūmų Statuto bei Garbės teismo nuostatų pakeitimo projektai, 2020 m. rūmų veiklos ataskaita ir 2021 m. pajamų bei išlaidų sąmata. Visuotinio susirinkimo metu bus pristatytas ir siūlymas patvirtinti absolventų, kurie tais pačiais einamaisiais metais baigė studijas ir pateikė prašymą tapti Rūmų nariais, atleidimą nuo pirmųjų metų Rūmų nario mokesčio mokėjimo.

Įvertinus praktinius profesinės kvalifikacijos tobulinimo renginių transliacijos paslaugų aspektus, nuspręsta pakeisti nuotolinių transliacijų įkainius. Susipažinti su naujais įkainiais galima šioje lentelėje:

 

Kaina darbo dienomis

Kaina ne darbo dienomis

Nuotolinė paskaitų transliacija iki 95 dalyvių

40 eur / val.

60 eur / val.

Nuotolinė paskaitų transliacija iki 495 dalyvių

60 eur / val.

90 eur / val.

Paskaitos transliacija iš biuro

+50 eur / val.

+50 eur / val.


Patvirtinta nauja Rūmų iniciatyva, kuri gerokai palengvins Rūmų nariams procesą, kai yra pateikiami dokumentai dėl profesinės kvalifikacijos tobulinimo ir odontologijos praktikos ar burnos priežiūros praktikos per praėjusį atsiskaitomąjį 5 metų laikotarpį. Taryba nutarė, kad likus 3 mėnesiams iki dokumentų pateikimo termino nariams bus siunčiami informaciniai pranešimai, o prisijungę prie savo nario portalo, nariai ras užpildytą deklaracijos formą ir pažymą su Rūmų organizuotais tobulinimo renginiais ir surinktomis valandomis.

Galiausiai nutarta į Rūmų narių sąrašą įrašyti 55 naujus narius ir 63 odontologinės priežiūros (pagalbos) įstaigas, taip pat išbraukti Rūmų narius, kurie nėra susimokėję einamųjų metų Rūmų nario mokesčio.

Kitas Tarybos posėdis vyks gegužės 27 arba 28 dieną.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.