Dėl privalomumo numeruoti ambulatorinių asmens sveikatos istorijų puslapius

Odontologų rūmai sulaukė Įstaigų klausimų dėl privalomumo numeruoti ambulatorinių asmens sveikatos istorijų puslapius.

Aiškinantis šį klausimą kreipėmės į Valstybinę akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybą (toliau – VASPVT) ir į Sveikatos apsaugos ministeriją (toliau – SAM), kurios konstatavo, kad ambulatorinių asmens sveikatos istorijų puslapių numeracija yra reikalinga.

Kadangi pateiktuose atsakymuose nebuvo nurodyti konkretūs teisės aktai, kreipėmės ir į Lietuvos vyriausiojo archyvaro tarnybą (toliau – LVAT) ir gavome išaiškinimą, kad ambulatorinių asmens sveikatos istorijų puslapių numeracija yra privaloma tik tuomet, kai jos laikinai perduodamos naudotis kitoms įstaigoms. Gautu LVAT išaiškinimu pasidalinome su SAM ir vakar, t. y. 2021-05-19, VASPVT pateikė mums raštišką atsakymą, kurį įkeliame Jums susipažinimui.   

IŠVADA – ambulatorinių asmens sveikatos istorijų puslapių numeracija, vadovaujantis teisės aktais, nėra privaloma (išskyrus aukščiau nurodytą išimtį).

Susipažinti su raštu galima čia: https://bit.ly/3oBp5lY 

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.