2021 m. gegužės 27 d. Tarybos posėdžio apžvalga

2021 m. gegužės 27 d. Rūmų taryba susirinko į posėdį. Tai buvo pirmasis gyvas Tarybos susitikimas 2021 metais.

Posėdžiui vadovavo Tarybos pirmininkė prof. dr. V. Brukienė, jame dalyvavo 24 asmenys: 19 Tarybos narių, Šiaulių teritorinio skyriaus vadovė J. Zakarevičiūtė, Panevėžio teritorinio skyriaus vadovas V. Bosas, Garbės teismo pirmininkas R. Abunevičius, atsakingoji sekretorė J. Baltūsienė, viešųjų ryšių specialistas M. Salys.

Pirmuoju klausimu svarstytas UAB „Med grupė“ kreipimasis dėl Rūmų nuomonės / pozicijos pateikimo apie veiklos vykdymą konsignacijos pagrindais. Taryba, susipažinusi su paklausimu, nutarė pateikti įmonei Rūmų poziciją, kad įvertinus tai, jog įmonės paklausime nurodytas veiklos modelis yra galimas, veiklos vykdymas konsignacijos sutarties pagrindais turėtų būti vertinamas kompleksiškai, atsižvelgiant ir į Valstybinės mokesčių inspekcijos prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos įžvalgas.

Posėdyje taip pat svarstytas Rūmų nario J. Masilionio kreipimasis dėl pirmosios pagalbos vaistinėlės sudėties. Rūmai 2021 m. sausio 21 d. raštu kreipėsi į Sveikatos apsaugos ministeriją ir teikė siūlymus koreguoti tuo metu teisės aktų projektų informacinėje sistemoje pasirodžiusį Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro įsakymo „Dėl Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2003 m. liepos 11 d. įsakymo Nr. V-450 „Dėl sveikatos priežiūros įstaigos pirmosios medicinos pagalbos rinkinio aprašo, pirmosios pagalbos rinkinio aprašo ir sveikatos priežiūros ir farmacijos specialistų kompetencijos, teikiant pirmąją medicinos pagalbą, aprašo patvirtinimo“ projektą.

Į šiuos siūlymus buvo įtrauktos dabartiniame Rūmų nario J. Masilionio rašte išdėstytos pastabos. Deja, atsakymas iš Sveikatos apsaugos ministerijos nebuvo gautas, į Rūmų teiktas pastabas taip pat neatsižvelgta. Taryba daugumos pritarimu nutarė dar kartą kreiptis į Sveikatos apsaugos ministeriją ir pakartotinai pateikti siūlymus, inicijuoti dabar galiojančio teisės akto pakeitimus.

Galiausiai nutarta į Rūmų narių sąrašą įrašyti 40 naujų narių ir 6 odontologinės priežiūros (pagalbos) įstaigas.

Kitas Tarybos posėdis vyks liepos 9 dieną.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.