Nustatyti reikalavimai įstaigoms dėl paslaugų teikimo klausos sutrikimų turintiems pacientams

LR Sveikatos apsaugos ministras nustatė reikalavimus įstaigoms, teikiančioms vaikų ir suaugusiųjų chirurgijos stacionarines antrinio lygio paslaugas ir specializuotas stacionarines tretinio lygio paslaugas klausos negalią turintiems pacientams. Pokyčiai įsigalios nuo šių metų lapkričio 1 dienos.

Įsigaliojus įsakymui, minėtos įstaigos, teikiančios sveikatos priežiūros paslaugas klausos negalią turintiems pacientams privalės:

  1. Užtikrinti lietuvių gestų kalbos vertimo paslaugų prieinamumą:
  • užsakyti lietuvių gestų kalbos vertimo paslaugas elektroniniu paštu ar telefonu;
  • nuotolinio ryšio priemonėmis – vaizdo ir garso ryšių priemonėmis (įskaitant programinę įrangą, bendravimo platformas ir kt.) ir (ar) kitomis elektroninių ryšių technologijomis, kurios gali būti naudojamos teikiant lietuvių gestų kalbos vertimo paslaugas, kai paslaugos teikėjas ir paslaugos gavėjas yra skirtingose vietose tuo pačiu laiku;
  1. Sudaryti sąlygas pacientui pasikviesti lietuvių gestų kalbos vertėją;
  2. Jei asmuo nemoka lietuvių gestų kalbos, sudaryti galimybę bendrauti su pacientu raštu.

Atkreipiame dėmesį, kad šiose įstaigose privalo būti vadovo patvirtintas ir viešai skelbiamas dokumentas, nustatantis informacijos apie teisę gauti lietuvių gestų kalbos vertimo paslaugas skelbimo ir šių paslaugų organizavimo bei užtikrinimo klausos negalią turintiems pacientams tvarką, kurioje būtų numatytos ASPĮ ir paciento teisės, pareigos ir aprašyti nuoseklūs lietuvių gestų kalbos vertimo paslaugos organizavimo ir teikimo veiksmai.

Susipažinti su visu dokumentu galite čia: https://bit.ly/3kZjPbY   

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.