Mažiesiems Vilniaus moksleiviams – pamokos apie burnos sveikatą

Burnos sveikata – rimta problema Lietuvoje. Jau ne vienerius metus ypač didelį nerimą kelia vaikų burnos sveikata. Siekiant pagerinti situaciją, mažiesiems moksleiviams bus surengtos nemokamos pamokėlės apie burnos sveikatos išsaugojimo principus.

Tyrimai rodo, kad vaikų burnos sveikatos situacija Lietuvoje yra viena prasčiausių visoje Europos Sąjungoje. Kas antras vaikas iki trejų metų jau turi sugedusių dantų, o pasiekus ikimokyklinį amžių, dantų ėduonies sukeltų problemų turi jau absoliuti dauguma šios amžiaus grupės vaikų.

Siekdami stiprinti vaikų sąmoningumą apie burnos sveikatos svarbą ir burnos higienos įpročius, LR Odontologų rūmai surengs nemokamas pamokėles Vilniaus mokyklinukams.

„Burnos sveikata yra viso kūno sveikata. Burnos sveikatos išsaugojimo principus reikia ugdyti nuo mažens, todėl nusprendėme mažiesiems moksleiviams padovanoti dovaną – nemokamas pamokėles, kuriose jie sužinos, kaip taisyklingai prižiūrėti dantis. Tai neabejotinai prisidės prie burnos sveikatos Lietuvoje gerinimo.

Džiaugiamės, kad Vilniaus mokyklos labai teigiamai sureagavo į mūsų kvietimą ir noriai registravosi. Tai reiškia, kad ir mokytojai, ir vaikai supranta, kaip svarbu puoselėti burnos sveikatą, o tokių pamokėlių poreikis – didelis“, – sako Odontologų rūmų pirmininkė prof. dr. Vilma Brukienė.

Spalio 22 dieną vyksiančioje tarptautinėje konferencijoje „Baltijos šalių odontologų dienos 2021“ bus rengiama speciali programa, kurios metu burnos higienistai 1-2 klasių moksleiviams pasakos apie burnos sveikatos išsaugojimo principus, kodėl svarbu prižiūrėti dantis ir kaip tai padaryti teisingai.

Šiame projekte dalyvaus devynių klasių moksleiviai iš skirtingų Vilniaus mokyklų.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.