„Baltijos šalių odontologų dienose“ – paskaitos visai odontologo komandai ir dėmesys burnos sveikatai

Jau šią savaitę, spalio 22-23 dienomis vyksiančioje tarptautinėje mokslinėje konferencijoje „Baltijos šalių odontologų dienos 2021“ dalyvių lauks naujienos. Šį kartą paskaitos bus skirtos ne tik odontologams, bet ir visai odontologo komandai. Nemažai dėmesio bus skirta ir burnos sveikatai.

Konferencijos dalyvių lauks išplėsta mokslinė programa. Paskaitas skaitys lektoriai iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos ir Ispanijos. Nors pagrindine konferencijos tema taps implantologija odontologijoje, nemažai dėmesio bus skirta ir burnos sveikatai, kuri jau ilgą laiką kelia didelį susirūpinimą Lietuvoje.

„Deja, bet gera burnos sveikata Lietuvoje pasigirti dar negalime. Visose amžiaus grupėse, pradedant vaikų pieniniu sąkandžiu ir baigiant vyresnio amžiaus pacientais, nešiojančiais dantų protezus, burnos sveikatos būklė yra nepatenkinama, ypatingai rajonuose.

Nepakankamai dėmesio yra skiriama individualiai burnos higienai, žmonėms trūksta žinių pasirenkant burnos higienos priemones, dažnas dar nežino, kaip tinkamai jas pritaikyti. Gera individuali burnos higiena apsaugo nuo dantų ėduonies ir dantenų ligų, kurios turi didelės įtakos bendrai žmogaus sveikatai.

Burnos higienistas, atlikęs visapusišką paciento vertinimą, pacientui turi sudaryti individualų burnos higienos planą ir ne tik parinkti priemones, bet ir pravesti instruktažą apie taisyklingą jų pritaikymą. Apie tai kalbėsime ir konferencijos metu“, – sako burnos higienistė Rita Juchnevičienė.

Ji pabrėžia, kad burnos priežiūroms specialistams bus aktualūs ne tik moksliniai pranešimai, bet ir konferencijos metu vyksiančioje parodoje pristatomos naujienos.

„Lankydamiesi parodoje burnos higienistai turės puikią progą susipažinti ne tik su naujovėmis, skirtomis profesionaliai burnos higienai, bet  galės pamatyti ir naujausias priemones, skirtas individualiai burnos higienai, o tai smarkiai praplečia pasirinkimą konsultuojant pacientus. Tai puiki proga pasisemti žinių, atsinaujinti, pabendrauti su kolegomis“, – sako specialistė.

Tiek paskaitos, tiek odontologijos naujovės bus pristatomos visai odontologo komandai. Registruotis į konferenciją ir susipažinti su moksline programa dar galima čia: https://bit.ly/3wNal5I

 

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.