Vilniuje – tarptautinė konferencija apie implantologiją odontologijoje

Vilniuje penktadienį (spalio 22 d.) vyko tarptautinė mokslinė konferencija „Baltijos šalių odontologų dienos 2021“. Joje buvo skaitomi pranešimai apie implantologiją odontologijoje.

Mokslinę programą parengęs prof. dr. Tomas Linkevičius pabrėžė, kad šiemetinės konferencijos išskirtinumas toks, kad ji skirta visai odontologo komandai.

„Manau, kad tai labai įdomu ir vertinga konferencijos dalyviams. Buvo apžvelgtas burnos higienisto požiūris į dantų implantus, paruošimas implantacijai ir implanto įsukimas skirtingais būdais. Taip pat kalbėta apie minkštųjų audinių manipuliacijas, kurios reikalingos sukant implantą arba pagerinant audinių būklę prieš ir po implantacijos.

Nemažai dėmesio skirta kaulo priauginimo procedūroms, taip pat gydytojo odontologo bei dantų techniko požiūriui į protezavimą. Sulaukėme didelio kolegų susidomėjimo, dėl to labai džiaugiuosi“, – sako profesorius.

Penktadienį mokslinius pranešimus skaitė 8 patyrę, tačiau odontologijos ir burnos priežiūros specialistų rečiau girdimi lektoriai.

Dar daugiau pranešimų – šeštadienį (spalio 23-iąją). Lektoriai iš Latvijos, Lenkijos ir Ispanijos pristatė savo požiūrį į gidinę ir betarpišką implantaciją, kokybiškus išimamus protezus ant implantų ir papilų išnaudojimą aplink dantų implantus.

Kviečiame pamatyti akimirkas iš konferencijos: https://bit.ly/3vD9iGt

„Tai įdomu dėl to, kad tai nėra tiesiog sausi moksliniai traktatai. Kalbama apie tai, kaip paversti mokslą lengvai prieinamu ir susieti su klinikine praktika – pradėti taikyti naujus metodus kasdienėje veikloje“, – teigia prof. dr. T. Linkevičius.

Konferencijos metu parodų centre „Litexpo“ taip pat vyko ir specializuota paroda, skirta odontologams ir burnos priežiūros specialistams.

Ypatinga dovana įteikta mažiesiems Vilniaus moksleiviams. Odontologų rūmai surengė nemokamas pamokas apie burnos sveikatą ir jos išsaugojimo principus šimtui pirmų-antrų klasių mokinių iš trijų skirtingų sostinės mokyklų. Daugiau apie tai galite paskaityti čia: https://bit.ly/3pwS50J

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.