Dovana Rūmų nariams – 4 nemokamos paskaitos: nuo saugos pagrindų iki modernių gydymo metodų

Odontologų rūmai savo nariams dovanoja puikią dovaną – net keturias nemokamas paskaitas, kuriose bus kalbama temomis nuo saugos pagrindų iki modernių gydymo metodų odontologijoje.

Šios paskaitos, organizuojamos Rūmų Klaipėdos teritorinio skyriaus ir skirtos išskirtinai tik Rūmų nariams, vyks nuotoliniu būdu lapkričio 5-6 dienomis.

Pranešimus skaitys garsūs ir pasižymėję Lietuvos lektoriai: skaitomiausios 2020 metų odontologinės knygos „Zero Bone Loss Concepts“ autorius prof. dr. Tomas Linkevičius, taip pat Klaipėdos Radiacinės saugos centro vadovė Aurelija Butienė, Med. dr. Tadas Koržinskas ir Klaipėdos Visuomenės sveikatos centro kontrolės skyriaus vadovė Asta Šlepetienė. Paskaitas moderuos Rūmų Tarybos narė, Klaipėdos Teritorinio skyriaus vadovė ortodontė Jurga Liatukienė.

Paskaitų programa:

Lapkričio 5 dieną (penktadienį) vyks dvi paskaitos:

16.30 val. Radiacinės saugos užtikrinimo ypatumai odontologijoje. Aurelija Butienė, Klaipėdos RSC vadovė, apžvelgs teisės aktus, reglamentuojančius ir darančius įtaką radiacinei saugai odontologijos įstaigose. Taip pat bus apžvelgta aktuali informacija apie odontologijos įstaigų administratorių tipines klaidas ir galimybes jų išvengti tinkamai organizuojant veiklą.

17.30 val. Kraštinio kaulo stabilumo užtikrinimas aplink dantų implantus. Ar tai realu? Prof. dr. Tomas Linkevičius kalbės apie kraštinio kaulo stabilumą, palies daugiafaktorinius protezavimo ir chirurginius klausimus, kodėl svarbu juos apjungti ir taip kontroliuoti kaulą. Taip pat bus kalbama apie komandinio darbo principus ir bendradarbiavimo svarbą, siekiant maksimaliai geriausio rezultato.

Registracija į šias dvi paskaitas: https://bit.ly/3mcGSAf

Lapkričio 6 dieną (šeštadienį) vyks dar dvi paskaitos:

10 val. Apatinio žandikaulio judesių registracija ir simuliavimas artikuliatoriuje. Analoginis ir skaitmeninis kelias. Med. dr. Tadas Koržinskas papasakos, kodėl individualiai paciento kramtymo funkcijai pritaikytų nuimamų ir fiksuotų dantų restauracijų gamybai būtinas tikslus apatinio žandikaulio judesių simuliavimas artikuliatoriuje, kodėl apatinio žandikaulio judesiai yra registruojami pasitelkiant skirtingas technologijas, o visas kelias nuo registracijos iki simuliacijos gali būti atliekamas analoginiu arba skaitmeniniu keliu. Paskaitoje bus nagrinėjami abiejų šių kelių pranašumai, trūkumai bei kombinacijos.

Registracija: https://bit.ly/3jDOABM

11.30 val.  Infekcijų kontrolės aktualijos odontologinės priežiūros įstaigose. Asta Šlepetienė, Klaipėdos VSC kontrolės skyriaus vadovė, pristatys pastarųjų metų valstybinės visuomenės sveikatos saugos kontrolės rezultatus, atnaujintus medicininių atliekų tvarkymo aspektus, reikalavimus infekcijų kontrolės procedūrų vadovui ir asmenims, atsakingiems už infekcijos kontrolę bei medicininių atliekų tvarkymą medicinos įstaigose. Bus pateikiama naujausia informacija, kaip tinkamai valdyti dokumentaciją, vykdyti atskaitomybę kontroliuojančioms institucijoms. Didelis dėmesys bus skiriamas aktualiems Covid-19 pandemijos valdymo ir užtikrinimo ypatumams.

Registracija: https://bit.ly/3CcemEm

Kadangi už šias paskaitas dalyviams nebus skiriamos tobulinimosi valandos, prašome registruotis tik tuos Rūmų narius, kurie tikrai planuoja dalyvauti renginiuose.

DALYVIŲ SKAIČIUS RIBOTAS. JEI DALYVAUSITE VISOSE PASKAITOSE, REGISTRUOTIS REIKIA VISOMIS NUORODOMIS.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.