Dėl kvalifikacijos tobulinimo programos „Racionalus antimikrobinių vaistinių preparatų skyrimas ir vartojimas“

Spalio 14 dieną LR Odontologų rūmai kreipėsi į Valstybinę akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybą (VASPVT) dėl kvalifikacijos tobulinimo programos „Racionalus antimikrobinių vaistinių preparatų skyrimas ir vartojimas“.

Rašte buvo atkreiptas dėmesys, kad kartais renginių organizatoriai į vienkartinio renginio programą įtraukia ir programos „Racionalus antimikrobinių vaistinių preparatų skyrimas ir vartojimas“ temas (pvz., 2 val.).

Todėl paprašyta išaiškinti, ar VASPVT, vertindama kas penkerius metus odontologų profesinės kvalifikacijos tobulinimą, užskaitys asmenų, išklausiusių skirtinguose, vienkartiniuose renginiuose temas (pvz., asmuo pateikia 3 sertifikatus, patvirtinančius, kad išklausytos temos, kurių bendra trukmė – 6 val.), kaip tinkamas, ar bus užskaitomi tik sertifikatai pagal vientisąją programą.

VASPVT pateikė atsakymą, kuriame nurodoma, kad bus užskaitomi tik tie pažymėjimai, kuriuose bus patvirtinta, kad asmuo išklausė vieną 6 val. trukmės programą. Taip pat nurodyta, kad nebus užskaityti keli pažymėjimai po mažiau nei 6 val.

Susipažinti su Rūmų raštu galite čia: https://bit.ly/3pYqJAN

Susipažinti su VASPVT atsakymu galite čia: https://bit.ly/3q11Fch

Primename, kad dar galite registruotis į Rūmų organizuojamus kursus „Racionalus antimikrobinių vaistinių preparatų skyrimas ir vartojimas odontologijoje“: https://bit.ly/3l8oV3Q 

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.