Briuselyje įvyko Europos odontologų tarybos visuotinis susirinkimas

Lapkričio 19 d. Briuselyje  įvyko Europos odontologų tarybos (CED) narių, susijusių narių ir stebėtojų asociacijų atstovų visuotinis susirinkimas. Jam pirmininkavo CED prezidentas dr. Marco Landi. LR Odontologų rūmams šiame susirinkime atstovavo Tarybos nariai Paulius Šeikus ir Erminija Guzaitienė.

CED rinkimų rezultatai

Plenarinės sesijos metu CED nariai buvo pakviesti balsuoti už naują prezidentą ir keturis naujus valdybos narius. Dr. Freddie Sloth-Lisbjerg (Danija) buvo išrinktas prezidentu. Dr. Anna Lella (Lenkija), dr. Robin Foyle (Airija) ir dr. Henner Bunke (Vokietija) buvo išrinkti valdybos nariais 2021–2024 m. kadencijai, o dr. Ioannis Tzoutzas (Graikija) – 2021- 2022 m. kadencijai. Jie prisijungia prie dabartinių CED direktorių: dr. Doniphan Hammer (Prancūzija), dr. Paulo Melo (Portugalija) ir dr. Henk Donker (Nyderlandai). Naujoji CED valdyba darbą pradėjo lapkričio 20 d.

CED pareiškimas dėl odontologinio turizmo ir tarpvalstybinės sveikatos priežiūros

CED nariai išgirdo pareiškimą, kuriame išdėstyta CED pozicija dėl odontologinio turizmo, atsižvelgiant į Direktyvą 2011/24/ES dėl pacientų teisių į sveikatos priežiūros paslaugas kitose Europos Sąjungos valstybėse narėse, ir įvertinamą, kaip buvo įvykdytas šios direktyvos tikslas palengvinti prieigą prie saugių ir kokybiškų sveikatos priežiūros paslaugų. Pranešimo metu pabrėžta, kad odontologinis turizmas, kuris iki COVID-19 pandemijos pasižymėjo dideliu augimu, kelia didelį susirūpinimą dėl burnos  priežiūros ir gydymo teikimo bei gali turėti įtakos pacientų saugumui.

Atnaujinta CED rezoliucija dėl nuolatinio odontologų profesinio tobulėjimo

CED nariai vienbalsiai priėmė atnaujintą CED rezoliuciją dėl nuolatinio profesinio tobulėjimo (angl. CPD). Šiuo dokumentu siekiama pateikti naujausią  informaciją, nušviečiant tokias odontologijos temas, kaip atsparumas antimikrobinėms medžiagoms, skaitmeniniai įgūdžiai ir galimos grėsmės visuomenės sveikatai.


Europos odontologų taryba (CED) yra  ne pelno siekianti asociacija, atstovaujanti daugiau nei 340 000 praktikuojančių odontologų, 32 nacionalines odontologų asociacijas ir rūmus iš 30 Europos šalių. Pagrindiniai jos tikslai – visoje Europoje skatinti aukštus burnos sveikatos priežiūros standartus ir veiksmingą, į pacientų saugą orientuotą profesinę praktiką, įskaitant nuolatinius ryšius su kitomis Europos organizacijomis ir ES institucijomis.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.