„Graži šypsena yra balta“: nuo skaidrumo iki burnos sveikatos

Nuo rugsėjo iki pat šv. Kalėdų Odontologų rūmai vykdė išskirtinę ir pirmą tokią akciją „Graži šypsena yra balta“, kuri ne tik sulaukė didelio visuomenės ir odontologų bendruomenės susidomėjimo, bet ir padovanojo pacientams dar daugiau burnos sveikatos.

Nuo pat akcijos pradžios pacientai buvo skatinami siųsti mokėjimo dokumentus už gautas odontologines ar burnos priežiūros paslaugas Odontologų rūmams. Už tai jie galėjo laimėti nemokamų odontologinių paslaugų.

Nuo rugsėjo 6-osios, kai akcija prasidėjo, jos dalyviams išdalyta 15 odontologinių paslaugų prizų, kurių kiekvieno vertė – 100 eurų. Gruodžio 23-iąją paaiškėjo ir trys laimingieji, kuriems atiteko dar įspūdingesni prizai: odontologinės paslaugos kiekvienam už 1000 eurų.

„Tokią akciją vykdėme pirmą kartą, todėl džiaugiamės, kad sulaukėme gausaus visuomenės susidomėjimo. Tai tik patvirtina, kad gyventojams rūpi jų burnos sveikata“, – sako Odontologų rūmų Tarybos pirmininkė prof. dr. Vilma Brukienė.

Akcija „Graži šypsena yra balta“ atkreipė ir odontologijos bei burnos priežiūros įstaigų dėmesį. Daugelis jų dalijosi su pacientais informacija apie akciją, jos tikslus. Pasak Odontologų rūmų Tarybos nario Broniaus Einars, tai parodo, kad dauguma odontologų bendruomenės narių vertina ir pasisako už skaidraus verslo principus.

„Pastaraisiais metais ganėtinai dažnai viešojoje erdvėje girdėjome apie galimai neskaidrų odontologijos sektorių. Tačiau aktyvus visuomenės ir odontologijos įstaigų dalyvavimas akcijoje rodo visai priešingą vaizdą – visuomenė pradėjo labiau rūpintis savo burnos (ir ne tik) sveikata, atsakingai renkasi patikimus paslaugos teikėjus, didesnį dėmesį teikia paslaugų saugai ir kokybei. Tokias sąlygas pacientui užtikrinti gali tik skaidriai veikiančios sveikatos priežiūros įstaigos“, – sako B. Einars.

Prieš pradėdami akciją konsultavomės ir su Valstybine mokesčių inspekcija, jie ne tik mielai sutiko pasidalyti savo ankstesne patirtimi, bet ir tapo mūsų partneriais“, – priduria prof. dr. V. Brukienė.

Akcijos metu daug dėmesio skirta ir visuomenės švietimui apie burnos sveikatą. Ne tik publikacijose, bet ir vaizdo susitikimų metu kalbėta apie tokias svarbias problemas, kaip burnos vėžys, dantų implantacija ir su ja susiję mitai, taip pat ortodontinio gydymo svarba.

„Viešojoje erdvėje galima rasti daug straipsnių įvairiomis temomis, todėl nusprendėme, kad tam, jog pasiektume didesnį efektą, norime eiti kitu keliu. Apie svarbias burnos sveikatos temas kalbėjomės tiesiogiai su pacientais. Tam pasitelkėme jau anksčiau pradėtą nuotolinių susitikimų rubriką „Odontologai pataria“ – pacientai klausia, o patyrę specialistai atsako.

Matome to naudą, nes pacientai daug geriau suvokia informaciją patys klausdami tai, kas juos labiausiai domina. Būdami odontologo kabinete jie ne visada spėja ar išdrįsta paklausti, todėl toks bendravimas su žmonėmis yra puikus būdas kalbėti apie svarbias temas realiu laiku“, – įsitikinusi prof. dr. V. Brukienė.

Odontologų rūmai pataria, kad burnos sveikata reikia rūpintis visada: kasdien du kartus per dieną bent po dvi minutes valyti dantis, reguliariai – du kartus per metus – apsilankyti pas odontologą burnos profilaktikai. Taip ne tik pasirūpinsite, kad jūsų šypsena būtų graži ir balta, bet ir anksčiau laiko užkirsite kelią galimoms burnos sveikatos problemoms.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.