Kviečiame prisidėti prie odontologų bendruomenės ir savivaldos stiprinimo atsakant į apklausą

LR Odontologų rūmai toliau kovoja už odontologų, burnos priežiūros specialistų ir odontologinės priežiūros (pagalbos) įstaigų bendruomenės interesus bei siekia susigrąžinti viešojo administravimo (licencijavimo, paslaugų kokybės vertinimo, profesinės etikos kontrolės) funkcijas, kurios politine valia buvo atimtos iš Rūmų.

Kaip žinote, licencijavimas ir paslaugų kokybės vertinimas buvo perduoti Valstybinei akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybai prie SAM (VASPVT). Dėl pastarųjų funkcijų vykdymo VASPVT kyla vis didesnis nepasitenkinimas odontologų bendruomenėje.

2021 m. lapkričio 23 d. LR Seime buvo pateiktas Odontologų rūmų įstatymo projektas ir jį lydintys teisės aktai. Po balsavimo buvo pritarta priimti svarstyti šį Projektą, paskirtas pagrindinis komitetas – LR Seimo Sveikatos reikalų komitetas.

Projektas taip pat bus svarstomas LR Vyriausybėje, derinamas su įvairiomis ministerijomis, vyks klausymai LR Seimo Sveikatos reikalų komitete.

Rūmams siekiant atgauti turėtas ir nuosekliai vykdytas funkcijas, kaip niekada svarbi Rūmų narių  nuomonė apie dabartinį teisinį reguliavimą, kuomet gydytojų odontologų, burnos priežiūros specialistų bei odontologinės priežiūros (pagalbos) įstaigų licencijavimo funkcijos perduotos VASPVT.

Todėl kreipiamės į Jus prašydami atsakyti į keletą klausimų, padėsiančių tęsti pradėtą darbą siekiant mūsų – odontologų, burnos priežiūros specialistų ir odontologinės priežiūros (pagalbos) įstaigų – bendruomenės ir jos savivaldos stiprinimo.

Apklausa – anoniminė. Ją užpildyti galima čia: https://bit.ly/3riU4Fb 

Dėkojame už Jūsų laiką ir džiaugiamės būdami kartu, nes kartu mes – stiprūs!

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.