Valdovų rūmuose paminėta šv. Apolonijos diena

Vasario 12-ąją Vilniuje paminėta Tarptautinė odontologų – šv. Apolonijos diena.

Šventės pradžioje odontologų bendruomenė buvo pakviesta į Vilniaus arkikatedrą bendrai maldai. Šv. Mišių metu kunigas linkėjo ne tik susikaupimo ir sėkmės, bet ir ryžto bei drąsos siekti profesinių aukštumų ir rūpintis žmonių burnos sveikata.

Po šv. Mišių visi susirinko ypatingoje vietoje – įspūdingą Lietuvos istoriją menančiuose Valdovų rūmuose. Būtent šioje vietoje buvo pagerbti labiausiai 2021-aisiais nusipelnę odontologų bendruomenės nariai.

Šv. Apolonijos statulėlė už nuopelnus odontologijai buvo įteikta gydytojai odontologei ortopedei Vilijai Bučienei.

Vilija Bučienė atstovauja pirmąją nepriklausomos Lietuvos Respublikos medikų kartą – 1995 metais baigė Kauno Medicinos Akademijos odontologijos programą. Kolegos teigia, kad Vilija Bučienė nuo pirmų mokslo dienų iki pat dabar išlaikė savo srities profesionalumą, atsidavimą odontologijos srities bendruomenei bei gebėjimą uždegti kitus tikslų siekimui.

V. Bučienė jau nuo 2005 metų buvo Lietuvos Respublikos Odontologų Rūmų narė. Jos bendruomeninę veiklą netruko įvertinti visi kolegos: ji keturis kartus vadovavo Odontologų rūmų Vilniaus teritoriniam skyriui. Kolegos sako, kad V. Bučienė yra nuoširdi, darbšti, atvira pokyčiams ir tobulėjimui, geba išklausyti kitus bei uždegti darbui ir idėjoms, yra puikus pavyzdys jaunųjų odontologų kartai.

Burnos higienisto nominacija atiteko burnos higienistei Ernestai Kučinskienei. Ernesta 2012 m. Kauno kolegijoje baigė burnos higienos studijų programą ir įgijo odontologijos profesinio bakalauro laipsnį bei burnos higienisto kvalifikaciją. 2021-aisiais Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Medicinos akademijos Visuomenės sveikatos fakultete baigė papildomas studijas Visuomenės sveikata, dabar tęsia magistratūros studijas. Prieš daugiau nei šešerius metus Ernesta sugrįžo į gimtąjį Alytaus miestą, kur ne tik dirba burnos higienistės, bet ir prevencinį darbą – skaito šviečiamąsias paskaitas apie burnos sveikatą vaikams ir suaugusiesiems Alytuje ir Alytaus rajone.

Dantų techniko nominacija skirta dantų technikui Žydrūnui Raščiui. Kolegos Ž. Raščių vertina už ilgametę profesinę, praktinę, pedagoginę ir visuomeninę veiklą. Jis prieš 30 metų Kauno medicinos kolegijoje įgijo dantų technologo specialybę ir visus tuos trisdešimt metu dirba dantų techniku. 1997 m. įkūrė savo dantų technikos laboratoriją. Joje profesinius įgūdžius tobulina Kauno ir Utenos Kolegijos dantų technologai.

Nuo 2004 metų Žydrūnas Raščius yra aktyvus Odontologų rūmų bendruomenės narys. Jau daugiau nei 20 metų Žydrūnas yra tarptautinės klubų asociacijos LIONS, puoselėjančios pilietines vertybes bei teikiančios humanitarinę pagalba, narys. Jis nuolat remia meno renginius, leidinius, pačius menininkus, skiria lėšas labdaros ir paramos fondams, globojantiems bei teikiantiems pagalbą sunkiomis ligomis sergantiems vaikams.

Gydytojo odontologo padėjėjo nominacija atiteko gyd. odontologo padėjėjai Aidai Milaševičienei. Aida 2010 m. baigė gydytojo odontologo padėjėjo studijas Panevėžio kolegijoje ir nuo pat studijų baigimo dirba pagal šią specialybę. Kolegos sako, kad ji yra labai profesionali darbuotoja, domisi ir supranta darbą su visų sričių gydytojais odontologais. A. Milaševičienė taip pat dažnai vadovauja studentų praktikoms darbo vietoje, dalinasi savo žiniomis ir patirtimi. Aida neatsisako padėti ir Panevėžio kolegijos Biomedicinos mokslų fakultetui vykdant burnos priežiūros studijų programas.

Renginio metu buvo pagerbti ir kiti odontologų bendruomenės nariai bei Odontologų rūmų partneriai – jiems įteiktos specialios padėkos. Jos atiteko dantų technikui Vytautui Čeplauskui, gydytojai vaikų odontologei Valei Grigalauskienei, gydytojai odontologei endodontologei Daivai Janavičienei, burnos higienistei Monikai Jarutei, gydytojai odontologei Miglei Kalinaitei, gydytojo odontologo padėjėjai Ingai Kaveckienei, gydytojai odontologei Julijai Lesevičienei, gydytojai odontologei Kristinai Masiulienei, UAB „Baltijos odontologijos centras“ vadovui Sauliui Matulioniui, gydytojo odontologo padėjėjai Janinai Povilaitienei, gydytojui periodontologui Algirdui Puišiui, dantų technikei Zitai Rašimienei, burnos higienistei Gitanai Rėderienei, gydytojui burnos, veido ir žandikaulių chirurgui doc. dr. Daliui Sakavičiui, gydytojai odontologei Dainai Simutienei, dantų technikei Rimai Vaitkienei ir gydytojo odontologo padėjėjai Danutei Žarinskienei.

Padėkos įteiktos ir Odontologų rūmų partneriams: DÜRR DENTAL SE, UAB „Med grupė“, UAB „VILIMEKSO SERVISAS“, UAB „AUTOTOJA“, UAB „Orivas“, Mažoji bendrija „Sveikatos sprendimai“, UAB „Ringitas“, Gydytojų odontologų draugija, Klaipėdos valstybinė kolegija, Utenos kolegija, UAB „Baltijos odontologijos centras“, UAB „Ilgausko odontologijos paslaugos“, Medochemie Ltd. ir UAB „GLAXOSMITHKLINE LIETUVA“.

Nuotraukų galerija: https://bit.ly/3sxhx5O 

Nuotraukų autorius: Vladas Kyzynevič, Lietuvos sveikata

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.