Prieš Pasaulinę burnos sveikatos dieną – džiugios Odontologų rūmų narių iniciatyvos

Kovo 20-ąją minėsime odontologams ir burnos priežiūros specialistams svarbią dieną – Pasaulinę burnos sveikatos dieną! Labai džiaugiamės, kad šia proga Odontologų rūmų nariai surengs burnos sveikatai skirtų edukacinių renginių.

Kovo 20-oji paskelbta Pasauline burnos sveikatos diena visai neseniai – 2013 metais. Siekdama stiprinti  žmonių suvokimą apie burnos sveikatos svarbą, bendrą sveikatą ir gerą savijautą, FDI (World Dental Federation) inicijavo šios dienos paminėjimą visame pasaulyje. Pasaulinės burnos sveikatos dienos tikslas – supažindinti visuomenę su burnos sveikatos reikšme bendrai sveikatai. Burnos sveikata labai svarbi ir žmogaus gerovei, nes negydytos ligos, dantų netekimas sukelia ne tik funkcinius, bet ir socialinio prisitaikymo sunkumus.

Ne tik šią, bet kiekvieną dieną rekomenduojama vengti tabako, alkoholio ir nesveiko maisto. Daug cukrų turinčio maisto vartojimas padidina riziką susirgti ne tik dantų ėduonimi, bet ir nutukimu, diabetu, širdies ir kraujagyslių ligomis ar net vėžiu. Būkime sveiki ir šypsokimės!

O štai kovo 18 dieną Panevėžyje odontologijos klinikos „Odenta“ burnos higienistės organizuoja renginį bendruomeninių vaikų globos namų „Svajonė“ gyventojams. Edukacinės pamokos metu su mokinaisi bus kalbama apie asmeninės ir profesionalios burnos higienos įtaką burnos sveikatai, vaikai bus supažindinti su rankinėmis ir elektrinėmis burnos priežiūros priemonėmis, mokomi taisyklingos burnos priežiūros.

Kovo pradžioje Panevėžyje vyko dar vienas edukacinis renginys – pradinių klasių mokiniams vaikų dienos centre „Gerumo tiltai“ pasakota apie burnos sveikatą: kam reikalingi dantys, kaip juos prižiūrėti, pravesti praktiniai mokymai.

Labai sveikiname tokias iniciatyvas bei kviečiame ir kitus Odontologų rūmų narius rengti burnos sveikatos puoselėjimui skirtus renginius!

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.