• Į pradžią
  • Apie Rūmus
  • Naujienos
  • Dainą apie Odontologų rūmus sukūręs Lauras Smilgevičius: vienas lauke – ne karys, todėl mums reikia vieningos bendruomenės

Dainą apie Odontologų rūmus sukūręs Lauras Smilgevičius: vienas lauke – ne karys, todėl mums reikia vieningos bendruomenės

Dainuojantis gydytojas odontologas Lauras Smilgevičius, dar geriau žinomas kaip „Odontozauro kupletai“, odontologams ir burnos priežiūros specialistams įteikė ypatingą dovaną – dainą apie visą bendruomenę, kurią pavadino „Odontologų rūmai“. Lauras papasakojo ne tik apie dainos kūrybos procesą, bet ir tai, ką jam reiškia buvimas Rūmų nariu bei Klaipėdos krašto kolegų parama filmuojant dainos vaizdo klipą.

Įprastai su gitara dainuojantis Lauras šį kartą ėmėsi naujo stiliaus – posmai apie odontologus ir juos vienijančius Odontologų rūmus skamba hiphopo ritmu.

„Buvo nemažai ieškojimo. Kupletai dažnai gimsta beklausant kokios nors dainos ar pačiam ką nors grojant. Tačiau šį kartą buvo kiek kitaip, nes tikslingai ieškojau, kokia galėtų būti Odontologų rūmų daina. Taip gimė idėja pabandyti repuoti, o to niekada nesu daręs, tai buvo pirmas kartas. Norėjau labai daug pasakyti ir tai nebūtų sutilpę į kelis trumpus stulpelius. Hiphopo formatu galima labai daug pasakyti. Norėjosi, kad būtų ir rimta, ir šiek tiek humoro, todėl yra ir Laimio Purvinio dainos „Tėviškė“ motyvų.

Priedainyje norėjosi, kad būtų daugiau žmonių, bet taip pat ir papildomo akcento, tad pabandžiau pavaizduoti Vytautą Kernagį. Jis man visada buvo vienybės simbolis: atsistoja, sudainuoja ir visiems gera. Jis man – didelis autoritetas“, – pasakoja Lauras.

„Pradėkime iš naujo, paspauskime restartą“, – dainuoja Lauras ir paaiškina, kad „Odontologų rūmų“ dainoje norėjosi kalbėti ne tik apie odontologiją, bet ir apie odontologų bendrystę.

„Galbūt kažkas anksčiau norėjo mus šiek tiek apjuodinti, parodyti iš tamsiosios pusės. Tad kas daugiau, jei ne mes patys pasakysime ką nors gero... Norėjosi parodyti, ką turime. Mes labai vieningi: pažįstame vieni kitus, esame draugai, o ne konkurentai, padedame vieni kitiems ir net laisvalaikį kartu leidžiame.

Norėjosi ir apie Odontologų rūmus kalbėti, nes mums reikia vienijančios organizacijos, kuri mums atstovautų. Anksčiau Odontologų rūmai buvo šiek tiek apsnūdę, o dabar atėjo geriausi laikai. Mane labai džiugina visos iniciatyvos, nebėra stagnacijos, būtent tokių Rūmų visada ir norėjau.

Vienas lauke – ne karys, todėl mums reikalinga bendruomenė. Yra ir jų kitų – ortopedų, periodontologų ir t.t. Bet mums reikia tokios organizacijos, kuri vienytų visus – ne tik odontologus, bet ir dantų technikus, padėjėjus, burnos higienistus. Matau tame didžiulę prasmę. O ir patys Odontologų rūmai dabar yra labai aktyvūs, atsinaujinę visomis prasmėmis“, – sako Lauras Smilgevičius.

Apie vienybę Lauras kalba neatsitiktinai, ji matoma ir dainos „Odontologų rūmai“ vaizdo klipe. Priedainių metu galima matyti dainuojantį ne vieną ir ne du Klaipėdos krašto odontologą.

„Klaipėdos kraštas yra ypatingas. Jei turiu bėdą ir žinau, kad pats nesugebėsiu jos išspręsti, visada galiu paskambinti kitai gydytojai iš kitos klinikos ir tos problemos imtis kartu. Tokie dalykai vienija“, – įsitikinęs Lauras. 

Jam antrina ir Klaipėdos skyriaus vadovė Jurga Liatukienė.

„Lauro sukurta daina atspindi visas svarbiausias mūsų bendruomenės vertybes. Odontologų rūmai – ne pastatas, o būsena širdyje. Bendrystė ir pagarba kolegoms. Labai svarbu, kad Odontologų rūmai yra skirti ne tik gydytojams, mes lygiomis teisėmis esame Rūmų nariai kartu su padėjėjomis, dantų technikais ir burnos higienistėmis.

Todėl, išgirdusi Lauro kvietimą su odontologų choru prisijungti prie dainos priedainio, nė sekundės nesuabejojau, kad Klaipėdos krašto kolegos atsilieps į kvietimą. Ir mūsų susirinko daug. Beprotiškai džiaugiuosi, kad mūsų krašto bendruomenės nariai yra tokie kūrybingi ir visuomeniški. Tikiuosi, kad ši daina pasieks ir jaunuosius kolegas, kurie gal abejoja dėl narystės Rūmuose, o nutraukusius narystę dėl kažkokių priežasčių paskatins grįžti“, – sako Jurga Liatukienė.

„Vien tai, kad narystė nėra privaloma, o dauguma liko Odontologų rūmuose, parodo mūsų vienybę. Man pačiam net nekilo tokia mintis nepratęsti narystės. Tai mažiausia, kiek galiu prisidėti prie bendruomenės stiprybės – tapti nariu. Dėl to ir esame stipresni“, – sako Lauras.

Jeigu norite ir Jūs būti Odontologų rūmų dalimi, pratęsti narystę galite iki kovo 31 dienos. Daugiau informacijos apie tai: https://bit.ly/3uuH5ka

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.