Prof. dr. Tomas Linkevičius: siūlau nedvejoti, nes būti Odontologų rūmų nariu apsimoka

Ilgametis Odontologų rūmų narys gyd. odontologas ortopedas prof. dr. Tomas Linkevičius siūlo nedvejoti tiems, kurie dar nepratęsė narystės Rūmuose.

„Jeigu manęs paklaustų, ar verta, iškart pasakyčiau, kad verta. Būti Odontologų rūmų nariu tiesiog apsimoka. Jie teikia įvairias paslaugas, paruošia dokumentus, anketas. Jeigu tai reikėtų pasidaryti pačiam ar samdytis teisininkus, kurie tai padarytų už mane... Tad būti nariu tikrai apsimoka. O ir žvelgiant iš vertybinės pusės, būti nariu yra milžiniška nauda mūsų profesijai“, – sako T. Linkevičius.

Jis įsitikinęs, kad tam, jog odontologų ir burnos priežiūros specialistų profesija vystytųsi, būtina ne tik gilinti savo žinias, bet ir aktyviai dalyvauti savivaldos veikloje. Iš pradžių – tampant bendruomenės nariu.

„Anksčiau buvo privaloma narystė tam, kad organizacija galėtų veikti ir atlikti valstybės deleguotas funkcijas. Tai – visiškai normali praktika Europos valstybėse. Net ir netekus tų deleguotų funkcijų dauguma narių liko Rūmuose, nes jie supranta, kad kitu atveju jie bus vieni. Pažiūrėkime, kaip medikams sunku, kai jiems įstatymai nuleidžiami iš viršaus, be jokios galimybės tam turėti įtakos. Tad turime džiaugtis, jog yra, kas mus atstovauja. O suma, kurią sumokame už metinę narystę, yra juokas palyginus, kiek odontologai ir burnos priežiūros specialistai moka užsienyje – tūkstančius eurų, kad priklausytų asociacijoms.

Mūsų bendruomenėje stipriai jaučiama vienybė. Tokioje situacijoje, kaip dabar, yra be galo svarbu susivienyti ir dirbti savo darbą. Dar didesnis aktyvumas tampant Odontologų rūmų nariais parodys ir Lietuvos įstatymų leidėjams, kad mes esame stiprūs, vieningi ir verti to, dėl ko dabar kovojame – stipresnės savivaldos. Nuoširdžiai tikiuosi, kad ir antrasis balsavimas Seime bus sėkmingas, kad viskas stos į savas vėžias“, – teigia T. Linkevičius.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.