• Į pradžią
  • Apie Rūmus
  • Naujienos
  • Prof. dr. Vita Mačiulskienė: kongresas „Odontologijos kompasas 2022“ bus aktualus ir odontologams, ir burnos priežiūros specialistams

Prof. dr. Vita Mačiulskienė: kongresas „Odontologijos kompasas 2022“ bus aktualus ir odontologams, ir burnos priežiūros specialistams

Vis labiau artėjant gegužės pabaigai, gyd. odontologė prof. dr. Vita Mačiulskienė pasidalijo mintimis apie Druskininkuose vyksiantį tarptautinį kongresą „Odontologijos kompasas 2022“.

Gegužės 27-28 dienomis vyksiančio kongreso mokslinę programą sudariusi profesorė teigia, kad šiemet programa bus įvairiapusiška, todėl įdomių temų atras ne tik gydytojai odontologai, bet ir burnos priežiūros specialistai.

„Pagrindinis dėmesys skirtas tam, kad programoje būtų paliesta kuo daugiau temų, kurios būtų aktualios ne tik odontologams, bet ir padėjėjams, dantų technikams bei burnos higienistams – plačiam specialistų, kurie ketina dalyvauti kongrese, spektrui. Manau, kad paliesime visas sritis. Neišskirsime vienos, tad bus įdomu visiems“, – sako. V. Mačiulskienė.

Ji atskleidžia, kad pavyzdžiui odontologams bus pasiūlyta tiek endodontijos, tiek psichologinių temų.

„Dalyvaus du užsienio lektoriai, kurie specializuojasi būtent endodontologijoje. Vienas iš jų yra gerai žinomas Vidurio Rytų odontologijos pasaulyje – profesorius Ahmed Abdel Rahman Hashem Khalifa iš Kairo, Egipto. Jis žada kalbėti apie mikro endodontiją, 3D endodontiją ir kitas temas. Jo paskaitose bus ir filosofinių aspektų.

Taip pat dalyvaus lektorius iš Portugalijos Coimbra universiteto – profesorius João Miguel Santos. Jis – kitos srities mokslininkas, daug domisi neurofiziologija, gyvybingos pulpos išsaugojimo galimybe net esant uždegimui. Tai – garsi figūra savo šalyje. O ir šia tema dar nedaug kalbėta Lietuvoje. Turėsime ir kompetentingų lektorių iš Lietuvos“, – teigia mokslinės programos sudarytoja.

Prof. dr. V. Mačiulskienė papasakojo ir tai, kas turėtų sudominti burnos priežiūros specialistus.

„Burnos higienistams paskaitas skaitys dvi lektorės iš Nyderlandų. Jos abi – kvalifikuotos higienistės, nors viena iš jų gerai žinoma periodontologijos srityje. Antroji lektorė – taip pat ir kvalifikuota psichologė, tad bus kalbama apie elgesio modelius, motyvacijos skatinimą vykdant profilaktiką. Bendravimas su pacientu – labai svarbi ir be galo aktuali tema. Paskaitą skaitys ir vietiniai lektoriai. Viena jų – Europos burnos higienistų vadove neseniai tapusi Gitana Rėderienė.

Taip pat įdomi paskaita turėtų būti apie gydytojų odontologų padėjėjų pasitenkinimą darbu ir patiriamą stresas. Daug kalbama apie gydytojų stresą, tačiau šį kartą norėjome išskirti padėjėjų darbo aspektus ir jiems tenkantį krūvį. Dantų technikams taip pat bus įvairių temų tiek apie naujoves, tiek apie specifinius dalykus.

Tai bus puiki galimybė susitikti gyvai, be tik pabendrauti, bet ir tobulinti savo žinias. Tad visus kviečiu į Druskininkus“, – sako V. Mačiulskienė.

Užsiregistruoti ir susipažinti su kongreso programa galite čia: https://bit.ly/3ESttDr

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.