2022 m. kovo 25 d. Tarybos posėdžio apžvalga

2022 m. kovo 25 d. Rūmų taryba susirinko į posėdį Vilniuje.

Posėdžiui vadovavo Tarybos pirmininkė prof. dr. V. Brukienė, jame dalyvavo 22 asmenys: 16 Tarybos narių, Vilniaus teritorinio skyriaus vadovė A. Gerliakienė, Šiaulių teritorinio skyriaus vadovė J. Zakarevičiūtė, Panevėžio teritorinio skyriaus vadovas V. Bosas, Garbės teismo pirmininkas R. Abunevičius, atsakingoji sekretorė J. Baltūsienė, viešųjų ryšių specialistas M. Salys.

Posėdžio metu svarstytas narystės Pasaulinėje odontologų federacijoje (FDI) klausimas. Atsižvelgus į geopolitinę situaciją dėl Rusijos tęsiamo karo Ukrainoje ir tai, kad FDI nesiruošia imtis jokių veiksmų dėl Rusijos odontologų asociacijos pašalinimo iš FDI, Rūmai jau kreipėsi į FDI, pranešant, kad nutraukiama narystė šioje organizacijoje.

Taip pat pristatyta Rūmų inicijuotos Negalią turinčių vaikų burnos sveikatos gerinimo programos projektas. Visgi jis dar bus tikslinamas, nurodant projekto finansinę sąmatą.

Pristatant Odontologų ir burnos priežiūros specialistų švietimo komisijos veiklos ataskaitą už 2021 metus, pritarta siūlymui prieš registruojant Rūmų organizuojamus renginius Sveikatos priežiūros ir farmacijos specialistų kompetencijų centre įvertinti juos Rūmų Odontologų ir burnos priežiūros specialistų švietimo komisijoje.

Pritarta atnaujinti ir Odontologų profesinės etikos kodeksą. Naujasis kodekso projektas bus teikiamas artimiausiam Visuotiniam narių susirinkimui tvirtinti.

Galiausiai nutarta Į Rūmų narių sąrašą įrašyti 34 naujus narius ir 35 odontologinės priežiūros (pagalbos) įstaigas.

Kitas tarybos posėdis vyks 2022 m. gegužės 6 dieną Panevėžyje.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.