2022 m. sausio 28 d. Tarybos posėdžio apžvalga

2022 m. sausio 28 d. Rūmų taryba susirinko į pirmąjį šiais metais posėdį Vilniuje.

Posėdžiui vadovavo Tarybos pirmininkė prof. dr. V. Brukienė, jame dalyvavo 28 asmenys: 20 Tarybos narių, Vilniaus teritorinio skyriaus vadovė A. Gerliakienė, Šiaulių teritorinio skyriaus vadovė J. Zakarevičiūtė, Garbės teismo pirmininkas R. Abunevičius, Revizijos komisijos pirmininkas G. Skirbutis, atsakingoji sekretorė J. Baltūsienė, viešųjų ryšių specialistas M. Salys, vyr. teisininkė J. Goštautienė, teisininkė I. Korzikaitė.

Posėdžio metu buvo pristatytos Odontologų rūmų teritorinių skyrių veiklos ataskaitos už 2021 metus, taip pat Profilaktikos programų koordinavimo komisijos veiklos ataskaita už 2021 m.

Tarybos nariams pristatyta, kad sausio pradžioje vyko susitikimas su Lietuvos ortodontų sąjungos, Vilniaus universiteto Ortodontijos katedros, LSMU, Gydytojų odontologų draugijos ir LPSPĮA atstovais dėl ortodontinių kompetencijų gydytojo odontologo normoje.

Taip pat nutarta patvirtinti Odontologinių ligų diagnostikos ir gydymo protokolus. Taryba nutarė platinti Odontologinių ligų diagnostikos ir gydymo protokolus tik Rūmų nariams PDF formatu ir patvirtino jų kainą - 50 Eur.

Taryba susipažino su Rūmų nario A. A., turinčio klausos negalią, prašymu paremti finansine parama, mirus jo žmonai ir likus su 2 mažamečiais vaikais ir skyrė vienkartinę 1000 eurų paramą.

Tarybai pristatyta ir Rūmų organizuota akcija „Graži šypsena yra balta“. Akcija truko nuo 2021 metų rugsėjo iki Kalėdų. Per tą laiką buvo išdalinta 15 laimėjimų po 100 Eur vertės odontologinių paslaugų. Iš tų laimėtojų 11 buvo moterys ir 4 vyrai. Dauguma laimėtojų buvo iš didmiesčių: Vilniaus, Klaipėdos, Klaipėdos r., Panevėžio, Šilutės ir pan. Didžiuosius prizus laimėjo 3 akcijos dalyviai – 2 moterys ir 1 vyras. Jie yra iš Klaipėdos, Šiaulių ir Šilutės. Dauguma laimėjusių asmenų jau pasinaudojo laimėjimais.

Galiausiai nutarta į Rūmų narių sąrašą įrašyti 59 naujus narius ir 34 odontologinės priežiūros (pagalbos) įstaigas.

Kitas tarybos posėdis vyks 2022 m. vasario 25 dieną Kaune.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.