Kongrese „Odontologijos kompasas 2022“ išrinkti geriausi jaunųjų mokslininkų pristatymai

Gegužės 27-28 dienomis Druskininkuose įvyko ilgai lauktas tarptautinis kongresas „Odontologijos kompasas 2022“, sutraukęs kelis tūkstančius gydytojų odontologų, burnos higienistų, dantų technikų ir gyd. odontologo padėjėjų.

Dvi dienas trukusiame renginyje paskaitas skaitė lektoriai iš Lietuvos, Egipto, Nyderlandų, Ispanijos ir Portugalijos.

Šeštadienį (gegužės 28 d.) buvo išrinkti ir geriausi Jaunųjų mokslininkų sesijos darbai. Apdovanotas geriausias stendinis pranešimas, taip pat du žodiniai pranešimai.

Geriausiu stendiniu pranešimu pripažintas Daniel Kuleš darbas „Smakrinio indekso klinikinė reikšmė osteoporozės diagnostikoje“.

Geriausių žodinių pranešimų apdovanojimai atiteko merginoms: Gustei Klimaitei už darbą „Peptido P11-4 efektyvumas remineralizuojant pradinius emalio pažeidimus in vitro“ ir Gustei Miškinytei už darbą „Vilniaus ir Klaipėdos apskrityse gyvenančių vaikų tėvų bei gydytojų odontologų žinios apie fluoridų naudojimą vaikų burnos sveikatos priežiūroje“.

Abiem merginoms atiteko ir Stomatologijos mokslo paramos fondo įsteigtos piniginės premijos.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.