2022 m. gegužės 26 d. Tarybos posėdžio apžvalga

2022 m. gegužės 26 d. Rūmų taryba susirinko į posėdį. Tai buvo išvažiuojamasis Tarybos susitikimas, kuris vyko Druskininkuose.

Posėdžiui vadovavo Tarybos pirmininkė prof. dr. V. Brukienė, jame dalyvavo 23 asmenys, iš jų 18 Tarybos narių, Vilniaus teritorinio skyriaus vadovė A. Gerliakienė, Garbės teismo pirmininkas R. Abunevičius, Revizijos komisijos pirmininkas G. Skirbutis, atsakingoji sekretorė J. Baltūsienė, viešųjų ryšių specialistas M. Salys.

Posėdžio metu svarstytas Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) kreipimasis dėl Rūmų teiktos pastabos Lietuvos Respublikos pacientų teisių ir žalos sveikatai atlyginimo įstatymo Nr. I-1562 2, 24, 25, 26 ir 27 straipsnių pakeitimo įstatymo projektui.

Į Rūmų teiktą pastabą / siūlymą, jog tikslinga nustatyti diferencijuotas įmokas, jeigu sveikatos priežiūros įstaiga teikia skirtingo lygio asmens sveikatos priežiūros paslaugas, t. y. už 27 straipsnio 1 dalies 1 punkte numatytas paslaugas – 0,1 procento, už kitas paslaugas – 0,2 procento, SAM neatsižvelgė ir bandė gauti Rūmų sutikimą dėl to. Nutarta nesutikti su SAM siūloma pozicija ir pakartotinai teikti  anksčiau išreikštą siūlymą SAM.

Taip pat svarstytas Rūmų Tarybos narių posėdžių lankomumas. Tam, kad būtų užtikrintas efektyvus ir bendruomenei naudingas Tarybos narių darbas, nutarta papildyti  Tarybos darbo reglamentą nauja nuostata: „11. Teikia Visuotiniam narių susirinkimui svarstyti klausimą dėl Tarybos nario atšaukimo iš pareigų, jei šis per praėjusius kalendorinius metus nedalyvavo 50 proc. ar daugiau vykusių Tarybos posėdžių“.

Vėliau aptarta sistemos „E.sveikata“ gerinimo eiga, taip pat nagrinėtas klausimas dėl bifosfonatų skyrimo pacientams – nutarta kitam posėdžiui parengti žandikaulių osteonekrozės valdymo rekomendacijas ir viziją, kam šios rekomendacijos būtų platinamos.

Kiti Tarybos posėdžiai vyks 2022 m. rugsėjo 2 d. ir spalio 28 d. Vilniuje.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.