SAM atsižvelgė į Rūmų siūlymus ir išsklaidė Konkurencijos tarybos abejones dėl specialistų licencijavimo

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) paskelbė nutarimo projektą, kuriame atsižvelgė į Odontologų rūmų siūlymus ir išsklaidė Konkurencijos tarybos išsakytas abejones dėl sąžiningos konkurencijos, jeigu odontologų ir burnos priežiūros specialistų licencijavimą vėl vykdytų Rūmai.

Rūmai kreipėsi į valstybines institucijas po to, kai Konkurencijos taryba iškėlė abejonę, ar Rūmai, priimdami sprendimus, susijusius su odontologų ir burnos priežiūros specialistų licencijavimu, užtikrins sąžiningą konkurencijos laisvės įgyvendinimą ir priimamų sprendimų nešališkumą.

SAM savo nutarimo projekte nurodė, kad jei Rūmams bus perduotas odontologų ir burnos priežiūros praktikos specialistų licencijavimas, Rūmai sprendimus, susijusius su specialistų licencijavimu, galės priimti tik vadovaudamiesi minėtų teisės aktų nuostatomis. Tai reiškia, kad bus užtikrintas maksimalus licencijavimo proceso skaidrumas ir sąžiningumas.

Susipažinti su SAM nutarimu galite čia: https://bit.ly/3NTyBf4

Šis SAM sprendimas yra tarpinis, galutinius sprendimus dėl licencijavimo vykdymo priims LR Vyriausybė ir LR Seimas.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.