Dėl PVM lengvatos ortodontiniams aparatams

LR Odontologų rūmai kartu su Lietuvos ortodontų sąjunga bei Lietuvos dantų technikų sąjunga kreipėsi į valstybines institucijas dėl Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) pakeisto pridėtinės vertės mokesčio (PVM) įstatymo komentaro.

Atkreiptas Finansų ministerijos, Sveikatos apsaugos ministerijos ir VMI dėmesys į PVM įstatymo 20 straipsnio 4 dalies išaiškinimo pakeitimą, mat kyla neaiškumas, ar pagal šį įstatymą taikoma PVM lengvata ortodontiniams aparatams.

Rūmai ir ortodontų bei dantų technikų sąjungos akcentavo, kad PVM lengvatos taikymas ortodontiniams aparatams yra labai reikšmingas, nes šalyje vyrauja itin didelis ortodontinių anomalijų paplitimas, per mažas ortodontinės priežiūros prieinamumas bei didelės ortodontinių aparatų kainos.

Todėl prašoma tikslaus išaiškinimo, ar asmens sveikatos priežiūros įstaigose, teikiančiose ortodontijos ir dantų techniko praktikos paslaugas, PVM įstatymo 20 straipsnio 1 ir 4 dalyse nustatyta lengvata yra taikoma ir ortodontiniams aparatams.

Susipažinti su raštu galite čia: https://bit.ly/3PAARc9 

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.