Įtarimai jų adresu papiktino odontologus

Stiprus odontologų bendruomenės pasipriešinimas reikalavimui pasirašyti sutartį su Registrų centru dėl naudojimosi e.sveikata viešojoje erdvėje pasėjo diskusijas: galbūt už dangstymosi šios sistemos trūkumais slypi žemiškesnės priežastys ir šio sektoriaus atstovai tiesiog vengia skaidrinti veiklą. Tai kategoriškai neigia Odontologų rūmų tarybos pirmininkė Vilma Brukienė ir tvirtina, jog minėti įtarimai skaldo medikų bendruomenę rašo lsveikata.lt.

Dalis jau vykdo nurodymą

Nuo rugsėjo įsigaliojančios įstatymo pataisos numato, kad šalyje veikiančios gydymo įstaigos turi naudotis e.sveikatos sistema, priešingu atveju, gali būti stabdomos jų veiklos licencijos. Odontologų rūmų tarybos pirmininkė Vilma Brukienė jau anksčiau BNS teigė, kad su tokiu reikalavimu bendruomenė nesutinka ir dėl įstatymuose numatytų sankcijų svarsto poziciją ginti teismuose. Tačiau Odontologų rūmai narius informuoja, kad vis dėlto įstatymas neatšauktas, todėl jį reikia vykdyti.

„Mes jungsimės, nėra kad atsisako odontologai tai daryti. Gerbiame įstatymą – tai viena, kita – neturime kitos išeities, nes yra sugalvota represinių priemonių, kaip mus nubausti. Mes tik klausiame, kodėl per tiek metų nieko nepadaryta, kad e.sveikata būtų pritaikyta odontologijai?“ – aiškino Odontologų rūmų tarybos pirmininkė Vilma Brukienė.

Perskaityti visą publikaciją galite čia: https://bit.ly/3TQf2Zo

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.