Kaune – burnos sveikatos priežiūros pamokos negalią turintiems vaikams

Penktadienį (rugsėjo 16 d.) Kaune įvyko pirmasis renginys apie burnos sveikatos priežiūrą negalią turintiems vaikams ir jų tėvams, vykdomas pagal Odontologų rūmų inicijuotą „Negalią turinčių vaikų burnos sveikatos gerinimo“ programą.

Vaikų dienos centre „Vilties spindulėlis“ susirinko 12 šeimų, auginančių vaikus su negalia. Juos apmokyti specialistai – burnos higienistai ir gydytojai odontologai) supažindino su burnos sveikatos principais, taisyklinga priežiūra, parodė pagalbines priemones, kurios padeda geriau išvalyti dantis, ir išmokė jomis naudotis.

„Buvo atlikta dantukų apžiūra ir kiekvienam pagal poreikį pateiktos rekomendacijos burnos sveikatos gerinimui – dantų priežiūros priemonės, aptarta mityba, odontologinių paslaugų poreikis.

Tėvai domėjosi apie specialias priemones dantų valymui, kaip taisyklingai valyti, kaip sudominti vaiką, kur kreiptis suskaudus dantukui, kaip dažnai atlikti profesionalią burnos higieną. Susitikimo pabaigoje padovanojome vaikams dantų šepetėlių, pastų bei linksmų knygelių apie dantukus“, – įspūdžiais dalinasi burnos sveikatos gerinimo programos viena iniciatorių, Odontologų rūmų Tarybos narė Valė Žemaitė.

Pagal Negalią turinčių vaikų burnos sveikatos gerinimo programą bus vykdoma ir daugiau susitikimų su negalią turinčiais vaikais ir jų šeimomis.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.