Finansų ministerijai – dar vienas raginimas spręsti problemą dėl PVM lengvatos ortodontiniams aparatams

Finansų ministerijai pateikus išvadą dėl ortodontinių aparatų apmokestinimo PVM, Odontologų rūmai, kartu su Lietuvos pacientų organizacijų atstovų taryba, Lietuvos ortodontų sąjunga ir Lietuvos dantų technikų sąjunga kreipėsi į Finansų ministeriją pakartotinai su raginimu iš esmės spręsti šią problemą.

Taip pat dėl to kreiptasi ir į LR Seimo Sveikatos reikalų komitetą, Sveikatos apsaugos ministeriją bei Valstybinę mokesčių inspekciją.

Pagal Finansų ministerijos išaiškinimą, PVM lengvata taikoma tik tiems dantų technikams, kurie dirba ortodontines paslaugas teikiančiose įstaigose. Tai reiškia, kad individualiai dirbančių dantų technikų pagamintiems ortodontiniams aparatams PVM lengvata nėra taikoma.

Odontologų rūmai su tokia Finansų ministerijos pozicija kategoriškai nesutinka, nes tokiu atveju labiausiai nukentės galutinis vartotojas – pacientas, todėl kreipėsi pakartotinai su raginimu darkart išnagrinėti šią problemą, išklausyti argumentus ir tik tada priimti galutinį sprendimą.

Susipažinti su Finansų ministerijos atsakymu galite čia: https://bit.ly/3WSI2kI

Susipažinti su jungtiniu Rūmų ir kitų organizacijų raštu galite čia: https://bit.ly/3hyfT2j

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, jūs sutinkate su privatumo politika.